Sunday, 18 December 2011

KEHILANGAN VS KESYUKURAN


Actually, dah lame aku nak share bnde nie. Just for reminding myself to aprreciate
ape yang ade kat sekeliling kite before its
too late to regret. Cerita nye camni, hari tu, aku balik Perak. Then, singgah lah Ipoh 
sebab ade knduri. Pastu abah aku tingen nak balek kampung dye.
(antara gambar kat kampung.Hehe gedik je letak)
So, kami pun balek lahh Bagan Serai, Perak. Memandangkan rumah kelahiran abah aku memang dah uzur and no one live there, jadi kami tumpang
rumah mak sdare aku yang memang selalu mnjadi rumah tumpangan kami sekeluarga.
Then, i saw someone yang memang dah lame aku tak jumpe. He's 
my happy-go-lucky PakNdak. But when i saw him,
he was totally changed. Then i heard my Ma said yang PakNdak
sakit. Dia dah x berapa kenal orang. That's why dia just pandang sepi kat kami.
Cakap pun dah x berapa nak. Dulu, kalau nampak kitorang, mesti
dia sambut cam ape jee. But now, dah takde. PakNdak just buat kerja sendiri and ignoring others. Nak terase pon x boleh sebab dye sakit. So, moralnye,
Hargai ape yang ade before terlambat
So, nie kire post aku untuk this month. K, c u soon :)
-F.I.N-

No comments:

Post a Comment