Tuesday, 25 December 2012

lagi 5 please!!!

-
aku nk lagi 5 gmbr macam ni
-
1. nk gmbr depan.
2. jgn edit. biar aku edit.
3. cepat sikit bg kat chatbox 
-
harap maklum

Monday, 24 December 2012

imma buzy iron lady

this iron lady is now sooo busy with these unis application. =='' ok laaa. university yang aku nk masuk pon tak pilih lg. haiyoo. solat istikharah dah buat nmpak beach saja. i dont know
-
ni antara list aku nk masuk. tpi byk sgt. so korang pilih la uni mana yang korang nk aku masuk ==''
-
i have super headache now to choose my unis. pfttt ==
-
1. university of georgetown
2. university of pittsburgh
3. pennsylvania state university
4. university of iowa
5. michigan state university
6. university if texas a&m
7. university of austin, texas.
8. baylor university
-
haha. pilih la unis apa korg nk aku masuk ==//
-
IR is going insane ==''

Saturday, 22 December 2012

HARAPAN SETINGGI AWAN

disini saya ingin mengucapkan syukur Alhamdulillah terhadap result yang telah didapati untuk semester 1 dan saya juga berharap dapat mengekalkan prestasi untuk semester yang seterusnya.

okey, dah macam yb . tapi biarlah aku nak merasa jadi yb kejap. shut up. 

beberapa sebelum ini , kat matriks ade karnival jom masuk u bagai tu lah.

aku punya target perubatan lah, but then as I was hearing the syarat-syarat untuk masuk course perubatan, IT WAS HEART BREAKING ! memecahkan segala urat hati aku dan juga meranapkan harapan setinggi awan aku. (T.T) sob sob sob.

semua syarat-syarat tu nak keputusan spm. dafuq. aku slack satu je kot. mcm tak guna dpt 4 rata kat matriks. guano nie rakan-rakan ? tanak masuk u swasta sebab yuran dia pun setinggi awan jugak. iashhh, kenapa lah pihak u nie ambik jugak keputusan spm. 

kalau niat aku nak masuk matriks sebab nak baiki result aku yang perghhh sedapp untuk menonggeng tu tapi gini pulak jadinya. aiyaaakkkk. penin penin.

tapi ingat ! Allah itu maha merancang maha mengetahui. mungkin dapat or kalau tak dapat pun mungkin ada perkara yang lebih baik Allah sediakan.

end of story :)

Friday, 21 December 2012

10 things on marriage

somebody i never expected asked me this question
-
"chua, answer this question : what do you want for your marriage?"
-
ok terkedu. but i answered it. haha
-
1. husband
2. twins
3. house
4. cars
5. kitchen
6. travelling
7. food
8. skating
9. burger
10. love
-
see how simple and plain i am :DD
-
hahahahaha. ok bye ==''

Thursday, 20 December 2012

peace yaw! no harm no offense :D


it must be really real hurt for you to keep your feeling for this long.

it has been a time you were hiding it.

because you know your love is forbidden.

so you choose to remain silent.

you let it that way because you afraid that....

you afraid to face the reality

reality that people would never understand and they would never accept it.

in fact, they would never ever letting themselves to learn and try to understand you.

a song played in your mind. the lyrics were like written for you

"mirror on the wall,
here we are again,
through my rise and fall,
you've been my only friends.
you tell me that they can understand the man i am.
so why are we.......??
talking to each other again..." 

why do you favor me so much? 

you sure are a fan of mine!

im sorry.

but between us,

the relation would never go far from what we had today.

im sorry. 

i am sorry.

you never told me how you feel,

but you let me know what you feel.

its your action that reveal every single things!

i am sorry my dear.

sorry for being so dense in this matter.

and sorry for the reasons i cannot accept you feeling towards me.

sorry for not realising your feeling:'(


i am sorry fatimah:'(


Tuesday, 11 December 2012

Luahan kekecewaan :(

assalamualaikum.

dalam banyak banyak kedai makan yang ada, aku suka beli makanan dekat kedai mama.

mama ni baik hati orangnya. dia gelar diri dia "mama" dengan semua student kat sini.

makanan dia pon sedap dan murah.

dulu kedai mama ni bab-bab yang jaga bayaran ialah anak perempuan dia.

aku suka kat anak perempuan dia ni.

dah laaa cun. lepas tu kalau letak harga makanan pun murah-murah je.
bertambah-tambah laa kecunan beliau bila kasi aku harga murah-murah.

tapi,

sekarang anak perempuan dia dah tak ada. aku fikir mungkin anak dia sambung belajar kot.
dulupun dia ada mungkin sebab cuti sem.

itu apa yang aku fikir.

sekarang yang ambil alih jaga bayaran ialah orang indon orang gaji mama sekeluarga.

sedih betul aku.

dia letak harga macam aku beli satu kedai dia je.

mahal mencekik harga dia letak macam desperate nak duit sangat je.

perubahan yang berlaku di kedai mama ni buat aku kecewa sangat.

amat sangat.....

mama,

maaf andai selepas ini aku tidak setia,
kecuranganku ini bukan kemahuan ku.
tetapi kehadiran orang ketiga dari pihakmu,
seakan-akan tidak merestui hubungan yang terjalin antara kita selama ini.
andai kau tahu mengapa aku mengundur diri,
andai kau tahu mengapa aku beralih arah,
andainya kau tahu......
kekecewaanku ini akan ku bawa pergi
bersama kenangan manis yang telah tercipta antara kita.
selama ini..
wohoooo..
selama ini......
selamanya....
ohhhhhooooohhooo....

 

Saturday, 1 December 2012

dicember sudaa

assalamualaikum warahmatulla hi wa barakatuuuuu :DD
-
okay sounds excited but am not actually. really not. my finals will absolutely start this thursday. and what am i doing now? guling2 macam beruang yg hibernate time winter ni. macam la Malaysia ni ada nk winter2 bagai ni.
-
aku tak bukak satu pon buku aku lagi ni. cakap tahniah kat aku yg comel ni. cehh. macam kat maktab aku tak study last minute je. har har. nature of me. mmg la study the last call. konon2 masuk otak fresh2 lpas tu terkial2 tak belajar banyak lagi.
-
dah lamatak merepek kat blog ni. malas pon ada. tade idea pon ada. sbnrnya sekarang ni aku tgh menghadapi 'the very very tough momnets" dan apa yg aku nk buat nk clear kan otak ni adalah merepek dengan korang lama2 dan gelak2 macam pontianak hilang laki je. *kalau la boleh* sighhhhh
-
korang2. doakan je laaa family aku dan kerabat aku elok2 je. aku dah tak sanggup dah nak hadapi dia sensorang. *melalak macam biasa aku buat* huargghhhh. ok sedih gila ni ==''
-
dah dicember ni, ingat2 la. rumah di jb sedia menerima sebarang parcel. haha. kbai ==''

Thursday, 22 November 2012

GOSH !

gila gilo.
kepada sesiapa yang telah cuba bersungguh-sungguh hati untuk menkontek aku, tolong jangan !
walaupun aku tahu korang sangat merindui diri ini. 
YAY ! aku tahu itu benar.
hahahahaha.

ini adalah disebabkan telefon bimbit ku telah dicuri dan sekarang sim number lama taleh guna. 
tapi aku cuba untuk renew. 
jadi bersabar nyeeeee. 

dan di sini saya juga ingin meminta maaf kepada sesiapa yang terlalu rindu akan aku. 

TEHEEE

end of story  :[]

Thursday, 15 November 2012

Sambutan Hari Jadi Signature yang Kecil-kecilan tapi Meriah

ASSALAMU'ALAIKUM U OULSSSSS. JAWAB DAPAT PAHALA, TAK JAWAB DOSAAAA.
SO BAIK JAWAB YE U OULS !

So harini 15hb Nov 2012 bersamaan 1 Muharram 1434 dan saya, mama dan hazim beserta adik saya Amira Dalila telah merancang untuk menyambut hari jadi Signature *terpaksa* di sebuah lorong sempit yang bertempat di dalam sebuah mall yang begitu megah dan mewah ! Hahahahha okay itu tipu ! Ingatkan nak bagi Signature melompat tapi last2 kitorang yang terlompat. Signature ni SPOILER betul ! Tapi sebabkan dia birthday girl, maka anda dimaafkan. Dan saya akan sertakan trivia Sambutan Birthday kecil-kecilan tetapi sungguh meriah dan exclusive ini. Saksikan......................



w mamamimimomo :)

Birthday cake yang paling hebat sekali :D

Ini dia si spoiler yang membuat kami semua terlompat

Here comes Jerantut Man celebrating Signature's birthday too :)

And believe it or not, KFC did celebrated her birthday too *Kononnya*

Adegan paling romantik setakat ini. Hahaha

Yang tudung grey tu, nama dia Oprah ! Bersama mamamimimomo

Caught on camera. Ish ish ish mama jimmy -_-

And that's a wrap for the day :)

Haaaaaaaa meriahkan. Hahahaha kepada Signature, Happy Sweet 18th Day. May all your dreams come true and you'll be a success muslimah forever. Maaf atas segala terkurang, salah dan silap. Kay itu je dari saya. Assalamu'alaikum :)

-F.I.N-

Tuesday, 6 November 2012

FINAL DAH HABIS !

SO now my final had reach to an end also did my semester 1 in this matriculation.

dan mula lah budak-budak ini nk berjimba-jimba untuk bercuti selama 2 minggu aka 14 days plus minus.

TETAPI

aku dapat cuti just for 3 DAYS !
GILO TAK GILO.

tapi takpe berjimba-jimba lah korang, aku cuti tapi nanti aku dapat markah ko-q penu. korang korang korang  ?

hahahahahahaha.

berkaitan dgn mende nie, aku seorang atlet dah noooo . hek hek hek.
dulu tade nye terlibat ngan aktiviti sukan bagai, 
lari lmbat cm siput tgh cirit,
lompat macam semut. 
kat matriks masuk lah karnival sukan bagai nie.
hahahahahaha


eos :)

Monday, 5 November 2012

kimi wa petto



the cats at my house. my mom take good care of them :D

they are beautiful. so i love them.
to show my love, i bought them this!
these are bells.



i found this video.


and now. i feel like going to make those cats talking!
btw, the dog in the video is Mishka, MISHKA THE TALKING DOG :D

Saturday, 3 November 2012

selamat hari raya aidil adha !

hari raya manjelang tiba
mari menjengah ke alam lampau,
ececece.
korang ingat tak time tahun lepas kite g raya rumah cken ? 
time kita tak dpt balik tuuu.

here's some picture to tell you some.


time tengah menunggu

hahaha. gadis jalanan ? ohh neeee


nie budak penyebab ikut jalan jauh.








I tried to upload the video that we did . tapi tak dpt~~~ hhuhu. dah tu je.

ps : ciken, good luck studying at bangalore ! ! !



end of story :)

Tuesday, 30 October 2012

Di bawah lindungan Kaabah



Assalamualaikum.
Siapa dah pernah tengok cerita ni?

aku suka cerita ni. ayat-ayat yang dipakai dlam cerita ni best dan menyentuh perasaan.
korang pergilah tengok! dekat youtube ada:D
cerita ini sedih :'(

aku nak petik beberapa ayat-ayat daripada movie ni, antaranya:

"Apapun yang akan terjadi, ingatlah bahawa ketika kau tak punya siapa-siapa selain Allah, Allah itu lebih dari cukup."
 
" ....kita tak pernah sendirian, kita punya Allah"
 
dan ayat yang buat aku meleleh hingus-hingus lysozyme bagai saat Hamid di hadapan Kaabah, selepas mengucup Hajarul Aswad beliau berdoa, 

"Ya Rabbi Ya Tuhanku... Engkau Yang Maha Tahu Ya Allah. Engkau yang telah memilihkan jalan mana yang harus ku tempuh. Engkau tak pernah membiarkan diriku sendirian menempuh. Kau juga yang telah menanamkan cinta dalam jiwa ini. Kau selalu menjaga cinta ini sebagaimana kau menjaga jiwa ini. Tak ada seutaas talipun tempat aku bergantung selain tali-Mu ya Allah. Tak ada satu pun pintu akan ku ketuk selain pintu-Mu. Ya Rabbi ya Tuhanku yang Maha Pengasih dan Penyayang, di bawah lindungan Kaabah, aku serahkan cinta dan jiwa ini kembali kepada-Mu."
 
aku tak tahu macam mana nak describe cerita ni.tapi satu yang aku tahu cerita ni BEST!!
 
ps: kalau korang ingat ini karya HAMKA:) 
 
 
 
 

Saturday, 27 October 2012

recipe famous engineer ==

laaaa. sia ayam ni. mintak recipe time aku buat cake batik. so aku igt kau nk la sgt recipe cake batik tu. haiyoo. rupa nya nk recipe rahsia aku. bhahhaa. yang biskut dulu tu ke? hahaha. okok. aku bagi ni. senang je nak buat. lain kali. nak bagi arahan tu bagi la jelas sikit.
-
ni aku brief sikit je pasal recipe tu. aku in rush ni. nk exam mid term world religion ni esok. kah kah. aku baru baca 3 bab. lagi satu bab saja. tpi mcam kena revise semua balik je ==.*buat luahan perasaan kat sni pulok dah ==*.
-
lagi satu. takyah mengada la ayam. geleman aku kau cakap gitu. itu bukan seductive tpi GELENYAH!! hahahaha :DD
-
jangan marah la ayam. hahaha
-
ni recipe dia
-

-
bahan-bahan dia
-
1. 250 g buttercup
2. 300 g brown sugar/ gula perang
3. baking powder
4. chocolate rice as you wish ayam
5. 250 g custard flour
6. 250 g superfine fllour/self rising flour
-
cara-cara dia.
-
add butter -> eggs -> sugar -> vanilla essence -> flour + baking powder -> others (chocolate chip)
-
tepung tu kau ayak dulu (superfine+custar+baking powder) ayak je sekali semua
-
lepas dah sebati tambah tepung sikit-sikit sampai dia tak melekat kat jari. tepung tu kau anggar je la. aku anggar je. asal adunan tu dah tak melekat dekat tangan dan tak kejung keras semacam ok la.
-
lepas tu bulat2 masukkan dalam loyang. susun bikut tu jarak-jarak sebab nanti dia raise up 10 times bigger.
-
bakar la sendiri guna apa2 yang panas. :DD 15 min, 200 darjah celcius. before gedik-gedik membakar tu. panaskan oven dulu. kalau tak reti panaskan oven sila telefon aku. CHEF IR ALWAYS ON THE LINE :DD
-
good luck wahai ayam :DD

Saturday, 20 October 2012

mimpi semalam

ok korang. tadi aku post pasal cake batik sbb request dari ayam tu. sekarang aku nk share sikit la apa aku mimpi semalam sampai buat badan aku lenguh2 gila!!!
-
ok fine. malam tadi aku mimpi main skate. tiga jenis skate aku main. haihh ==. mula2 aku main skatebopard normal iaitu yang ini 
-
-
sumpah penat gilaa!!!! main punya main macam orang pro. ni aku main yang aku punya la. kalau tengok dari gambar hampir sama macam aku punya la ==
-
lepas tu aku main long board yang ni
-
-
tapi aku mimpi aku main yang muhammad burger punya la. color hitam board dia dan tayar color merah.
-
lepas tu yang ketiga aku mimpi nadianabila ada skateboard yang jenis masa depan punya. dia tak pakai tayar. sia pakai rail. ntah la macam mana nk describe. ni aku cuba lukis. 
-
-
ok cuba bayangkan. hahaha ==/ dalam mimpi tu. masa aku main nadia punya la konon. aku tak boleh stabilkan diri gila. sbb nadia punya sangat ringan tak boleh kawal. hahahaha
-
bila aku bangun pagi. badan aku sumpah lenguh2. hishh ==. ni semua sebab mimpi ke sebab aku berjalan jauh pergi tasik semalam petang. soo sekarang aku nk study pon tade mood. 
-
p/s haritu aku main longboard sampai luka2 badan aku ==. esp kaki aku. luka besarr gila!! ==// hahaha :DD
-
ok tu je nak cerita sebab badan aku lenguh2 gilaaaa sepanjang hari ni. brrrr \==''/

cake batik engineer :DD

ok laa cken. sorry sangat la tak hapedatt smlm. aku penat sangat beriadah =='' lepas tu pergi makan malam ada crisis. CRISIS BESAR PUNYA!! sooo aku lupa nk pasal cake batik tu.
-
nah hadiah untuk kau. btw , we are now friends now. nothing more. aku dah fed-up ==.
-
-
barang2 dia seperti berikut. 
-satu paket kecil milo. ataupun dua senduk besar milo. ataupun sesuka hati kau la nak letak milo berapa byk.
-3/4 susu tin pekat tu
-250 g buttercup 
-1 paket biskut marie.
-ok tu je :DD
-
cara-cara nak buat dia sumpah awesome. aku pki rice cooker je nak buat. AWESOME KAN?? yess. i know *nodding head* hahaha
-
mula2 masukkan butter, milo, dan susu pekat tu dalam kualai. panaskan kuali tu dulu la sikit. jangan panas sgt. panas sikit je. lepas dah masukkan tiga bahan tu, kacau laju2 sebab taknak ketul-ketulan milo muncul. 
-
dah kacau sampai mandidih. biskut marie yang kau patahkan 4 tu kau masukkan. kacau je biskut marie tu sampai dah semua kena chocolate.
-
bila semua biskut marie dah kena chocolate tu. tutup api lepas tu tuang dalam tupperware. penyek-penyekkan bagi mampat. 
-
masukkan dalam fridge sampai keras. kalau kat inti ni tade fridge aku letakkan bekas tu dalam air water cooler je. COOL kan?? hahaha
-
tu jee. kalau tak jadi gak experiment kau tataw la ayam. aku buat ok je. hahaha. 
-
p/s : api tu jangan bukak besar sangat kot. sbb ak punya rice cooker tak panas sgt. hahaha :DD
-
ni gambar kiteorg amik smlm. nampak sedap kan. haha
-
-
hahaha. ok. the thing is the cake batik is awesome.
-
good luck cken la ya :DD
-

Saturday, 13 October 2012

am a girl at last!! ==

hello korang. lama tak update bendalah ni. semua intrnet stuff aku abandoned kan. but not fb. i tak taw napa. i feel more comfortable to be in fb rather than twitter. ye ye. aku taw korg byk mention aku. tpi..... aku tade mood nk bertwitter. sorry korg. please feel free to communicate with me via fb ye. FEEL LIKE A DIVE :OOO
-
semua kemerepekan korg kat fb gerenti aku layan. the reason why i abandoned twitter because it sucks man!!!! TWITTER RUINED MY LIFE!!! feeling something that i never felt before . made me a girl. made me a queen. made me a sister. but lastly made me a JUNK!!. haha. mesti korang boleh agak sape stupid tu. i must free myself from talking about that JUNK too!!! and soooo
-
ME PROMISE TO MYSELF AND OTHER CREWS THAT THIS WILL BE MY LAST CALL WRITING ABOUT THAT STUPID JERK JUNK DUMBASS BECAUSE I WILL IMMEDIATELY  THROW HIM INTO THE DUSTBIN TO BE CRUSHED INTO THE JUNKYARD !!!!
-
-
PUAS HATI AKU!!!
-
haha. ok guys. how's life? great?? signature. your imagination is so hilarious until my eyes are not fit to read it till end. aku tak paham apa kau karang sebenarnya. bila cerita kau dah habis nanti sila bagi synopsis ya. aku nk baca dan pahamkan. no offece. take it as a compliment. kah kah kaha *evil laugh*
-
ok. berkenan tweet korg yang ni ||| bukan aku taknak reply. tpi aku tgh menyendiri and banning myself from twitteing. ok gadikk ==. tpi ni betul. sampai DIVA ni sudah diseru byk kali untuk munculkan diri pon masih taknak. hahaha
-
-
aku dengan relanya terpaksa mengundang korang datang berkampung kat inti!! weyy, seriousl JOM LAA WEY!!! haha. excited mengundang. haha ~~~~~~~(^^)~~~~~~~~~
-
nampak aku dah menari dah tu. seriously ckengg. i want to send you to airport no matter what happens. even i have to rent any GOAT or any DONKEY!! i will do it. *muka serious ni*
-
enough bluffing. i know you know who am i. not mysterious girl anymore. == buh byeeeee :DDD



Friday, 12 October 2012

sambungan 4..

sungguh madi malu tatkala berhadapan dengan ali. jantungnya seakan terhenti seketika apabila melihat si penjumpa pendrive beliau ialah ali. namun jauh ke dalam hatinya dia bersyukur kerana tertinggal pendrive. mulalah fikirannya mula terdetik, " adakah ini jodoh? auwww <3 ". kepalang gembiranya madi walaupon hanya cuma memikirkan perkara sedemikian.
kawannya yang menemaninya tatkala itu, siti dan molly, pada masa yang sama sempat menjeling ke arah ali yang memang diakui cukup hensem seperti pelakon korea jang geun suk kegilaan ramai..dalam diam mereka turut menyimpan perasaan yang sama terhadap ali. juga lahir sedikit perasaan cemburu terhadap dhiah kerana bukan mereka gerangan yang tertinggal pendrive..

sedang mereka berjalan keluar daripada bangunan mereka bertemu ali, tiba-tiba hujan lebat turun. guruh berdentum-dentum dan kilat memancar-mancar. kawan-kawan madi sudah mula cuak kerana mereka jenis yang takut cuaca buruk sedemikian. ikutkan hati madi mahu diredah sahaja hujan tersebut namun bimbang juga jika badannya kuyup dan susuk tubuhnya yang seksi kelihatan..maka mereka bertiga cuma memandang ke luar melihat hujan lebat yang turun dengan harapan hujan segera berhenti..

tiba-tiba, kelibat ali muncul lagi.beliau sedang memayungkan diri beliau. tersedar akan kelibat tiga orang dara pingitan tadi, dhiah, siti dan molly, ali pon meramahkan diri menegur cewek-cewek tersebut.

"nak tumpang payung?, saya hantarkan kalian. mahu? tapi dua orang sahajalah daripada kalian saya boleh hantar dulu sebab payung ni kecik. yang sorang lagi tu kena stay dululah.hmm.. nak tumpang tak?" tanya ali

"mahu! mahu!" jawab siti dan molly bersemangat dan bersungguh..

"okay. siapa yang nak pergi dahulu?" tanya ali lagi.

tatkala dalam keadaan hujan yang lebat itu, siti dan molly mula bergaduh sesama mereka kerana mereka mahu menjadi yang terakhir dihantar oleh ali supaya dapat laa berjalan berdua-duaan dengan ali yang kacak bergaya dalam keadaan hujan lebat dan petir menyambung-nyambung. sungguh romantik!

dhiah yang pada dalam keadaan itu serabut melihat sahabatnya bergaduh ditambah pula perasaan bimbang jika terlewat masuk ke kelas kimia sekejap lagi nekad dengan keputusannya..
beliau berkata kepada ali, siti dan molly "takpelahh, aku redah jelaahhh!!" sambil kakinya berlari meninggalkan mereka bertiga dan meredah titipan hujan lebat tersebut...

tiba-tiba terasa dirinya dipayungi. rupa-rupanya ali telah mengejarnya dari belakang dan memayungi dhiah..
ali berkata kepada dhiah, "mana boleh redah, nanti basah lahh.."
auwwwwwwuuuuuuu..miaw miaww..wooof woof..grrrrr..aummm! a a aumm!

kawan-kawan dhiah tadi tanpa disedari telah ditinggalkan belakang
dhiah cair secairnya akan kegentle man ali..miaw
kini mereka pon sampai di tempat yang dituju

"terima kasih" ucap dhiah meow
"okay.no problem" ujar ali sambil tersenyum :)
"untuk pendrive tu sekali" ujar dhiah lagi..auwuuu..woof woof..oink!

ali hanya tersenyum dan berlalu pergi utuk memungut kawan-kawan dhiah pula..

ps: kisah ni kisah benar jugak cuma diubah sedikit bagi disesuaikan dengan watak dan kisah madi dan ali..hahahaha..semangat anjing aku gila aku nak sambung story kau eos..hahaha



sambungan 3

sambungan dari kisah nadia nye : click here to read yoo

" hoi kau mende berangan tengah makan nie weh " sergah rakan dhiah
 LAHH aku berangan rupe-rupenye. eh mane pulak si ali nie, tadi ade kat situ. adoi spoil betul si syaz nie. sepak kang . 
getus dhiah dalam hatinya yg tulus bersih. kah kah kah !

" eh, pendrive aku tertinggal kat kelas ah, tolong lah ade lagi takpun ade manusia yg baik hati pulangkan kat aku " kata dhiah kepada rakannya .

" lah, lek ah nanti pasni kita kan ada kelas praktikal science komp. gi h jap time tu, "

tibe-tibe ~~~~~~~~

* awak nie mardhiah eh ?* text datang dari sape tah masuk ke telefon dhiah dan dhiah mengiakannya.

* awak, nie saya jumpa pendrive awak kat makmal. boleh datang kat cubicle ambik dari saya tak ? *

wahh, alhamdulillah dah jumpa pendrive aku. pg je lah cubic ambik nanti. yay ! getus hati dhiah.

dia pun bergegas-gegas ke cubic nak ambik pendrive tu. TIBE-TIBEEE ! !

OMG ! ali ke rupe-rupenye. hehehehehehehe. dhiah gelak terbahak-bahak di dalam hati. tapi dek kerana malu tidak kepalang dhiah blah terus tanpa mengucapkan terima kasih kepada ali. 

ps : cerita nie benar-benar berlaku tapi ganti ngan noha 18. serius tak tipu cuma aku ade ubah-ubah sikit nak pendekkan citer. hehehehehehehehehe.

eosssss :)

 
  





Thursday, 11 October 2012

little fish thingy~

aku ada satu kemusykilan yang menjadi tanda tanya aku.

kenapa?





.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

kenapa oh kenapaaaaa?????




Monday, 8 October 2012

Orang Utan VS Pokok. Adakah akan berakhir ?

Assalamu'alaikum everybadehhhh

Hello hello FIN in da house
Well tadi kat laman pencicit ada tercetus satu peperangan di antara Sang Pokok dan Orang Utan
Pada mulanya peperangan dicetuskan oleh Raudhah Abdullah di laman muka buku



Dengan bangga beliau mengisytiharkan bahawa beliau ber-whatsapp dengan NOHA
Maka, kami -NOHA's jemaah- tidak dapat mendiamkan diri begitu sahaja
Raudhah ibarat minyak yang membarakan kemarahan kami
Dan PERANG mula tercetus antara Signature bersama FIN menentang Raudhah



Dan aku mula dengan permainan emosi dan perasaan

Hmmm signature pun nak jugak -,- HAHAHA

Makaaaa Raudhah menyebabkan kami bergaduh
Peperangan bermula tatkala aku cuba menyatakan fakta bahawa diriku mempunyai ramai stalker yang menyebabkan aku terpaksa memanggakan pencicitku.
Namun disanggah hebat oleh signature yang kemungkinan cemburu akan statement fakta itu 
Aku cuba menerangkan bahawa itu semuanya benar. 
Namun..........



Signature jeles dan bersetuju untuk mengadakan peperangan. Aku tak faham dengan minah ni. 
Boleh je kan bermaaf-maafan. Hmmmmmm -,-

Dan bila signature mengetahui bahawa aku sedang memegang satu rahsia negara yang amat besar, oleh kerana kekepohan dan sifat mak jemah yang sebati dalam dirinya, maka beliau mula memujuk rayu supaya aku memberitahu cerita sebenar. So signature -,-

Dan Signature cuba mengumpan dengan bermain dengan memori silam


Namun pada akhirnya, kami "berbaik".... Ye, hati FIN sangat lembut dan penuh dengan kesucian. You dont say ? HAHAHAHAHA



Kami bersatu dalam memberikan semangat kepada adik-adik kami yang bakal menduduki PMR pada esok hari. Huh kami sungguh mithali ? Awwww don't mention it *^_^*




Maka berakhirkah peperangan ini ? Ya, daku juga berfikir sebegitu. Namun.....
Signature, signature, signature, *geleng kepala laju2* *okay terkehel*

Persoalannya, Bilakah dan adakah peperangan antara kaum Pokok dan Orang Utan akan berakhir ?
Siapakah yang menjadi pilihan anda ? Do give your opinion in the comments box or chatbox. Thank you !


-F.I.N-




Sunday, 7 October 2012

i miss school times

aku rindu zaman sekolah.huh..dulu happy sangat ble nak habis but then ble masuk kmm(stands for kolej matrikulasi melaka) nih rase nk balek sekolah n repeat all again.zaman sekolah tak heavy.kte boleh have fun without afraid of being left behind.dekat sini mmg boleh bergumbira but then masuk kelas n ternganga.haha.guys.aku rindu korang.sangat2.hope that ikatan antara kte tak kan ptus walau sejauh mana jarak antra kte.
rindu and sayang korg ketat ketat
~tasha

Tuesday, 2 October 2012

award!

Assalamualaikum girlsss!

tetiba hari ini I rasa terpanggil pulak untuk mengepost entry walaupon I dah ada report yang menyeru-nyeru menagih simpati I mintak disiapkan. but never mind. ignore about the report and let us proceed to the reason why i write this entry okay girlss?? 
sorry i can't hear you.. 
say 'okay' girls!...
louder please..
yeah like that..
muahhh:*
marvellous tau u'olls ni tau..
I LIKEEEE!!

okay! sebelum aku pergi jauh, terlebih dahulu aku ucapkan tahniah kepada #BukuHitamCrews sebab blog kita menang anugerah: INTERNATIONAL MOST VISITED BLOG 
setinggi tinggi ucapan tahniah aku ucapkan kepada kita semua di atas kejayaan ini. semoga dengan pencapaian ini akan mendorong blog kita untuk terus maju ke hadapan. buat pengetahuan korang kejayaan kita menjadi buah mulut orang ramai di laman sosial twitter..
 selain itu juga aku juga nak ucapkan tahniah di atas kemajuan kita yang terkini iaitu blog kita dah ada CHATBOXX!! dengan kehadiran chatbox ini maka keselogkkan kita menang anugerah lebih terserlah dan berita dapat disampaikan denagn lebih cepat dan efektif seperti di bawah :


Tahniah kalian! peningkatan seperti inilah yang kita mahukan dan diharapkan akan berterusan sampai bila-bila..

seiring dengan pencapaian kita, maka publisiti dan keglamouran juga perlulah diupgradekan.maka sebagai pengarah bahagian publisiti aku mencadangkan supaya kita membuat t-shirt blog..berikut adalah idea kreatif dan inovatif aku..

bahagian depan t-shirt 
  
 
dan berikut pula bahagian belakang

okay.diharap korang boleh meninggalkan komen untuk penambahbaikkan cadangan aku ni yerr..sekian sahaja.harap maklum..


dont ignore this post. im telling you!