Sunday, 29 January 2012

Indahnya Hidup Berjiran :)

Semuanya disedari pada satu petang yang indah,
tanpa mendengar berita yang tragis dan ditambah pula dengan kegilaan sakit kepala
yang dialami oleh insan yang lemah yang tak berdaya nak melawan,
lalu aku melangkah menuju ke dapur untuk mencari penawar,
alhamdulillah kerana aku dipertemukan dengan encik PANADOL,
maka tanpa berlengah aku pon menelan dan berjalan semula ke ruang tamu,
tatapanku hanya ditumpu ke satu arah iaitu,
sekumpulan keluarga bantal bersama selimut di situ,
tanpa menghiraukan keadaan yang agak riuh ketika itu kerana keluargaku yang laen
sedang rushing bersiap untuk menghantar puteri kedua keluarga ini ke
tempat yang akan menyaratkan dada beliau dengan ilmu,
aku terus melampiaskan gelora hatiku dengan melenyakkan kepalaku ke atas bantal
yang cukup empuk bagiku.
Ayat terakhir yang menjadi halwa telingaku ialah
"bye bye kakak" dan aku hanya mengagguk sepi
lalu aku menyambung semula 
pelayaranku ke alam mimpi. selang beberapa ketika,
tiba2 telingaku menangkap bunyi yang tidak begitu enak.
hati aku cuba berprasangka baik walaupun ada sedikit terdetik perkataan "Cis!"
namun ku cuba sedaya upaya untuk tersenyum
kerana rupa2nya bunyi yang menyentap api kemarahanku tersebut merupakan
suara emas milik jiranku yang sedang cuba untuk memberi didikan kepada anaknya
dalam bentuk leteran dan jeritan.
tidakku faham ertinya kerana bahasa yang digunakan amat berlainan dengan 
bahasa harianku. Ya, 1Malaysia !
makcik India yang rupawan tersebut menghabiskan masa 10 minit untuk
memberi didikan yang penuh dedikasi kepada anak2nya juga
menarikku ke alam realiti selama 10 minit juga
sebelum pelayaranku ke alam mimpi bermula semula.
"hahahahaha aku punya wekkk, tak boleh amek. aku punya bla bla bla"
terjagaku ke alam realiti semula tatkala mendengar bunyi nyaring tersebut
jikalaulah aku mempunyai kudrat lebih ketika itu, sudah pasti tong gas di dapur milik ibuku
akan terhinggap di pipi salah seorang budak di situ.
namun, aku hanya tersenyum sambil memegang kepalaku yang kurasakan akan pecah
disebabkan denyutan yang semakin kritikal. walhal dalam hatiku,
sumpah seranah menjadi air untuk melenyapkan api kemarahanku.
wahai jiran yang daku sayangi sekalian,
salahkah jika dikau hanya memberiku beberapa detik yang harmoni
untukku belayar ke alam mimpi dengan selamat ?
susahkah untuk dikau memahami keadaan diriku ketika itu ?
ya, aku mengerti, itu semua hak kalian
mungkin silapku kerana tidak meletakkan banner sebesar alam untuk memberitahu
seluruh alam semesta tentang keadaan diriku ketika itu
tapi, tidakkah kalian mempelajari apa itu maksud semangat kejiranan?

Wah ! "Indahnya" hidup berjiran.
akhirnya aku pon bangun dan dengan senyuman yang masih berbaki di bibirku
aku melangkah ke hadapan rumah dan menutup sliding door dgn penuh hemat sebelum
memberi jelingan mesra kepada mereka yang berada berdekatan ketika itu. 
 
TERIMA KASIH, JIRAN :DD

-F.I.N-

Mengapa Babi Haram Untuk Umat Islam ? :D

For this time , CIK APRON UNGU would like to share something laah. Well , aku bukan alim tapi kite berkongsi kan. Tk salah kan ? Free lg tu :)

Hah , ni pasal babi. Kalu kat maktab dulu kan Cikgu Napi marah org sebut khinzir. He said : ape sebut khinzir-2. Tkde dlm kamus dewan. Ckap je babi. *bukan utk mencarut okay.

Seriously , time aku sekola rendah aku penah hampir dikejar babi. But then , perhaps I was too small and tiny untill the pig can't even see me. Kah Kah. Dasar piglet. Pity you -..-' Okay kite terkeluar tajuk. And one more thing , kalu kene kejar pastikan anda lari songsang bcs pig ne die akan kejar one the straight ways je :)


Ada seorang ilmuwan bertanya kepada seorang Ulama mengenai babi:
Ilmuwan : Haramnya haiwan babi bagi umat Muslim adalah disebabkan kerana banyaknya parasit dan kotoran dalam haiwan ini. Dengan semakin canggihnya ilmu kedoktoran, bukannya mungkin nantinya haiwan babi dapat dibersihkan dari virus dan parasit yang mematikan ini? Apakah nantinya haiwan babi yang bersih akan menjadi halal?
Ulama : Haramnya babi bukan kerana sebab itu saja. Tetapi ada sifat babi yang sangat diharamkan untuk umat Islam.
Ilmuwan : Apakah itu?
 
Ulama : Cuba anda buat 2 kandang. Dimana 1 kandang diisi dengan 2 ekor ayam jantan dan 1 ekor ayam betina. 1 kandang lagi diisi dengan 2 ekor babi jantan dan 1 ekor babi betina. Apakah yang terjadi pada masing2 kandang tersebut? Bolehkah anda menekanya?
Ilmuwan : Tidak boleh!!!!
Ulama : Mari kita lihat bersama-sama sekarang. Pada kandang pertama di mana ada 2 ekor ayam jantan dan 1 ekor ayam betina, 2 ekor ayam jantan tersebut berkelahi dahulu untuk merebutkan 1 ekor ayam betina tersebut sampai ada yang menang dan kalah. Dan itu sesuai dengan Kudrat dan Fitrah manusia diciptakan Allah SWT.
Ilmuwan : Pada kandang babi?
 
Ulama : Ini yang menarik. Pada kandang kedua, iaitu kandang berisi 2 ekor babi jantan dan 1 ekor babi betina. Ternyata 2 ekor babi jantan tidak berkelahi untuk memperebutkan 1 ekor babi betina, tetapi 2 ekor babi jantan tersebut malahan menyetubuhi secara beramai-ramai 1 ekor babi betina tersebut dan juga terjadi hubungan Homoseksual antara kedua ekor babi jantan setelah selesai dengan si betina. Hal inilah yang jelas2 bertentangan dengan Fitrah umat manusia. Bilamana umat Islam ikut-ikutan memakan babi, maka ditakutkan umat Islam akan mempunyai sifat dan perangai seperti babi ini.
CIK APRON UNGU :
Umi selalu kata kalu bela kuku panjang ibarat bela sekandang babi. Tapi aku tknak kalah, so aku kate " Alah , ateh bela babi pink yg comel bcs kuku aku bersih eventhough panjang. Aku potong dah lah. *sekarang aku dah tk buat :) sumpa. okay over -____-''

*judge by you own. no komen. 

babi posing maut , Kah Kah :o
okay this babi memang bajet beshh plus bagus. sumpa geli kau , euww :p

okay ne memang hantu. aku tak leh lawan die woo. ganas gile. Hahahaaa :D

hugs and kisses , CIK APRON UNGU. muahh *eii ,geli aku :P


Saturday, 28 January 2012

Kerdilnye aku , adakah itu PENDEK? :D

Aigoo , CIK APRON UNGU was too busy as a bee belakangan ni tau. 

sibuk basuh berak baby kat taska tuh kalah bibik, yelah selama ne asyik goyang kaki kat umah jd MAM besaq tetibe kene basuh berak orgkan. Tak ke nangis aku first day. Mane taknye woi taik-2 mereka aku cite siket mai. p/s: kalu ade alergic taik tkpyah bace. and aku memg selekehh. Kah Kah.Jap lg aku continue ok ? Alrite , aku use word faeces lah utk taik , I think it is more sopan kan. haha :3 Tahu jelah kan dyorg berak memang superb plus fabulous lah. macam-2 warna kuning cair , coklat keras , coklat campuran kuning , coklat ala-2 sundae siap topping oreo , euww. Sumpa geli. Tapi aku dah biaseeeeeeeeee .* muke bajet :)

Aku tetibe rase give up gile dohh. Penat bhaii keje. Nilah satu-2 medium aku nak meluahkan perasaan doh. Aku penat wake up early in the morning at 7 a.m je must dah ad kat workplace dah. Balik pulak sometimes untill 7.30 p.m. 
Arggghh , tension nye aku !!! 
*saje kasi merah tanda aku truly stress tahu tk ? aku nak stop stop stop doing all this messy things.


*ne rase nak smoking ne. Haha. Gurau je. Bawak bertenang. Ingat Allah :)

So , aku listkan ape keje aku ye :

-open the door
-masak air nk buat susu utk baby Fia , Quwaidir , Hanania, Marshanda , Zuhri
-bentang carpet
-psg cite Hi-5 kat NTV7
-sapu luar taska
-bentang tikar kat luar taska
-letak plastik hitam dlm sume dustbin
-open sliding door
-go upstairs , open the tingkap *aku jenguk gak kalu budak belkg umah tgok aku ke. Hee.Gatai -,-'
-lepak-2 jap
-wait until budak-2 to come
-8 am stat differentiate baju for morning , noon and eve
-8.30 am take them for bathing *aku mcm study History subject again. Can you just imagine that aku kene remember towel dyorg icluded all those shower + shampoo dyorg. pergh , aku bet Albert Einstein pun tk mampu beat aku
-9 am stsrt nyanyi sebab nak tunggu breakfast

and I do falling in love with this song ...............> check it out

Ding dong bell
Pussy in the well
Who put her in ? Little Jonny Green
Who pulled her out ? Little Tommy Stout
What a naughty boy was that
to put poor pussy cat..... *blaa blaa nyanyi sendiri aku sakit tekak. HikHok

gedik pussy boot :P

-then , 9.30 am breakfast *suap yg kecik tuh
-almost 10 am teaching ABC , 123 segala bagai
-11 am bg main lego or whatever la kan
-11.15 am buat susu for more than 18 children *imagine anak korang byk ne. Perghh , TABIK !!
-11.30 am prepare lunch *4 prsns eat by their own. others suap
-12 pm ready for the next bathing 
-12.30 pm prepare tempat tido *girls inside.
.
.
.
.
.
.
*aku dah tk sanggup nak tulis. penat. Hihi :P 

-7 pm basuh toilet
-kemas rak mainan
-mop lantai
-sweep the floor
-lap tv
-sapu kat luar
-cuci peti
-cuci kipas
-clear the kitchen
-buang sampah yg penuh taik-2 
( Jumaat extras work tauu )

But after all tears , sweat and joy ......we've learnt these things !

1-appreciate friendship *kiteorg bole jd gile kalu tetibe sorg kate tknak keje haritu bcs kiteorg sekepala tahu. adoii -..-''

*die yg biru. Munirah selalu buat mende pelik :o

*okay ni Aina die sgt sabar, Haha :)

2-INGAT LAKI DAN POMPUAN yg asyik duk GATAI BERCINTA !!!!
think before you act okay ?

3-korang mampu dah ke nak ade anak out of sudden ?

4-kat taska ne aku byk tengok MAKBAPAK yg main lepas TANGGUNGJAWAB bak kata cikgu Andrew bena tak bena hingga aku rase kesian tau kat budak-2 ne. dyorg tk bersalah sebab dyorg kecik. korang tu tk pikir.

5-mampu korg yg bercinta tu nak beli susu ? baju ? barang-2 dyorg etc: babyoil , bedak , pampers , dll ? 

6-then, ad yg amik anak dyorg time almost 8 pm. tkpikir ke anak dyorg sedih kene tinggak sensorang. Utk ibu Damia Arisha dan Haziq Helmi , hari-2 dyorg tinggal last. Main dua org je hari-2. At least try amik dyorg cepat. Budak-2 mental dyorg can change easily due to the environment. Mia nangis haritu sebab die balik lambat , sedih tahu. aku habis pujuk " Mia, teacher tunggu sampai ayah Mia sampai. Jangan nangis lg :'(

7-remember the responsibility to become a GOOD parents is tough. bukan sesenang time korg bercinta sakan tu.

8-and it have been taught me to be a grateful person bcs baru aku tahu betapa penat ibu ayah , mak abah , umi abi kite sume nak cari rezeki yg halal utk besarkan kite. Bukan kerja yg mudah , jerih perih , penat lelah tak tertanggung. Maka buatlah sesuatu utk membalas jasa mereka :) Says THANKS. ARIGATO. SYUKRAN to them bcs tak pena abaikan kite lg smpai harini.

9- Abi aku kate buat keje kene ikhlas sebab kalu ikhlas kite akan rase mudah dan tk mengeluh. He said : bukan seng nak jage budak. anggap je ni pengalaman utk anak sendiri nanti. Ingat buat keje kerana ALLAH Ta'ala ateh. *aku terkedu. kerdilnye aku dalam menilai perancangan Allah s.w.t. 


10-nak cukupkan je macam kahuna , hihi <3


aku sayang mereka bcs without my own conscious kat rumah my mum said : erm , tk suka keje pun hari-2 citer pasal budak-2 tu kan. Kfine malu sendiri :) ni picture last dgn AFI FAWWAS. mama die tk hnta dah :'(



hugs and kisses , CIK APRON UNGU. muahh *eii ,geli aku :P




I just wanna say that the first step is the hardest one. HELP ME !

Friday, 27 January 2012

kelakar ni

tadi aku bukak semua gambar kat dlm album. lpas ue terbukak semua gambar kat muazam mase kecik2 dulu. kelakar gile. 
-
ingat tak time kite FLY gi umah cken dulu sebab kempunan gila nak beraye.
-
-
lpa tu time nak blaja mase amek spm??
-
-
gmbar nyah je ade.
-

-
ni time salam jam'i raye. hebat muke masing-masing. 
-

-
madi ulangkaji spm. chua tgh doa madi dpt hidayah ke jalan yang benar.
-
-
masa ni aku pakse korg g sini. hehehe. hujan pon hujan la. ape nak buat. tak dapat amek gmbar batch gambar suku-suku crew pon jadi la. haha. yang meneyembah batu yang mengulangkaji non-stop tu adalah MARDHIAH!! 
-
ok. byk lagi dalam album aku ni. tapi al-maklum. muke saye paling banyak ok. jadi taknak la tayang muke aku yang ade dua-tiga jerawat ni. 
-
soooooooooooooooo
LAIN KALI LA KALAU RAJIN UPLOAD LAGI!!!
-
IR. amino here $$

Thursday, 26 January 2012

MOOD : touching-touching

aku baru lepas habis baca entry-entry
yang pernah dipostkan before-before ni...
start dari tittle "hei y'all" sampailah
ke yang latest "prof sentap"

haha..
baca sensorang,
gelak sensorang,
terasa pon sensorang.....

cehh..
tetiba nak kenang memory 
dulu-dulu plak dia..
hehehe..
memang terkena sangatlah aku ngan 
post yang suruh
"appreciate what you have "

ni nak puji buku hitam ni..
dalam mengembirakan aku..
boleh jugak mendatangkan keinsafan
lantas menyentuh jiwa insan kamil sepertiku..

Ya.kau benar!
aku manusia lemah..
sering terjatuh..
berbeza aku darimu..
kau berdiri teguhh...

Awak semua!
how's your life?
Fantastic?
great?

aku menjatuhkan egoku yang ku tatang bagai minyak yang penuh dengan mengakui..........
"aku sangat merindui kalian"
"Ya Allah, pertemukanlah kami!"

 

kena lukis lagi dua orang kartun sebab baru cukup ahli crews:]




Wednesday, 25 January 2012

PROF HATI SENTAP MAK NAK


hahahahahahahahaha
gelak sensorang aku tengok mnde alah ni.
tetibe teringat kat maktab tengok video ni
rindu wooooo
k la

-F.I.N-

harini

aku buat lepat pisang!!!
-
dan dadar gulung
-
serious ni
-
tak caye lak
-
hahaha
-
dan rupa die sangat cantik
-
SEKARANG!!
-
cakap------>
-
TAHNIAH NAJWA!!
IR.animo here $$

hooreyy!

cayalahh!!
tittle berjaya dikalerkan kaler biru...
POINTLESS!!!
ngeng:P

tittle kaler biru..

 aku teringin sangat nak tittle topik kaler biru
aku da try da highlight..
tapi ta tau laa hasil dia macam mana..
nak cuba preview..
dia tulis 'invalid security token' la plak

yer..
aku ngaku aku memang jahil bab-bab 
benda nie..
almaklumlah..
before ni buku hitam real,
kau boleh pegang
bawa lari, sorok dalam baju..
tapi sekarang buku hitam dah dekat alam lain..
alam maya....

memang setiap kali lepas tulis post aku 
check tittle aku kaler ape..
tapi sokmo warna hitam..
so kali ni aku harap tittle warna biru..
kalau tak warna biru jugak.......................................




kawan...
ni mebi last time saya tulis..
sebab saya kechiwaaaa....







p/s:buku hitam real ada pada aku..haha..aku tipu part last time tuleh tu..
      mana boleh camtu..tak meriah laa buku hitam kalau takde aku kan? kan?
      sesape baik hati ajarlahh aku cara nak kaler birukan tittle..

      POINTLESS!!!

 

tajuk#15

okeh, mmg fakta kami ni bodak lepasan sekolah. eceh mcm tinggi sgt je pangkat lepasan sekolah and kerja kami kalau yang tak keje tu mmg duduk rumah lah memanjang.

situasi kat rumah pulak, kalau nk makan bukak peti sejuk, MAKAN. masak, MAKAN, pegi kedai, MAKAN, mak masak sedap, tambah setimbun, MAKAN. konklusi : MAKAN BANYAK-BANYAK-BANYAK-BANYAK giler babi punye. bukan bermaksod aku makan babi k. kalau kau kat maktab nk seluk peti sejuk mane wehh time2 lapar. nk kne penendang mak cik ds tu boleh lah kau seluk peti sejuk dorg.

dan situasi kedua ialah : tidak bersenam bapak lame. sbb : x tahu lah. tpi kalau kat maktab mmg senang hati lah aq keluar jog kat sekeliling maktab , dekeliling maktab ? haha.

konklusi : aiyak !! risau ukur lilit semakin bertambah. adoyai. huhu. ejek lagi adik aku gemuk. haaa ambik kau adik aku gune kuase pantulan cermin ajaib die pantul balik kat aku. huhu.

end of story 

Tuesday, 24 January 2012

nah, amek ni! aku bagi kau eos!


aku belikan untuk kau:]
eh, aku taulah ko terharu tapi 
janganlah nangis!
haha..
takpe..ta payah cakap terima kasih..
aku ikhhlassss..
haha,

Monday, 23 January 2012

tajuk#14 [ hak cipta EOS ] hehe. sape gedik gune tajuk #13 tu ?

aku nak satu vespa boleh ?
perghh seronok giler wehh.
aku nk kalerkan vespa tu kaler metallic red pastu ade satu kilat hitam kat depan.
perghh semaattttt !!
arghhh. nk satu vespa.
sesape ade nk bg aku tak ?
terima kasih sgt lah kalau nk bg. 
tpi ade ke mende free kat dunia nie ? huhu


end of story vespa. arghhhh !

Sunday, 22 January 2012

moral?!

aku ada baca satu cerita ni. kisah ni berlaku di jepun.
penulis awal-awal bagitau yang kisah yang dia bakal ceritakan tidak ada point dan moral yang dia nak simpulkan pun sebenarnya.
so, sebagai pembaca bijak sudah semestinya kita boleh cari sendiri moral di sebalik sesuatu cerita tersebut..

Alkisah,


ada sorang mamat ni.beliau seorang yang cemerlang. kiranya beliau mempunyai pakej yang lengkap seperti: 
  • bijak pandai
  • petah berbicara
  • good leader
  • berdisiplin
  • smart dan kemas berpakaian
  • top student
hensem?....(maaf penulis tak nyatakan)
so, kesimpulan yang kita boleh buat ialah beliau agak SKEMA laa..

lelaki yang dinyatakan..



walaubagaimana pun, beliau mempunyai seorang awek yang super duper hot+cun nak mati+bijak pandai+mempunyai kepimpinan seperti si lelaki.di bawah gambar awek beliau..




okeh..awek beliau terlalu cun..
jadi aku decide untuk menambahkan kehenseman si jejaka..



maka mereka dikenali sebagai couple yang serasi dan sangatlah sweet bersama di mata pelajar lain..mereka berdua sangat perfect di mata para pelajar golongan biasa yang lain..


namun apa yang pelajar lain tidak tahu...
mereka berdua berasal dari keluarga yang bermasalah yang mana ibubapa mereka bercerai kerana bapa mereka mempunyai perempuan simpanan..disebabkan persamaan tersebut mereka dapat mencari keserasian bersama-sama.
aktiviti kegemaran mereka bersama ialah belajar.kalau orang lain rasa belajar macam neraka diorang rasa belajar tu macam heaven gilerrr..
mak bapak diorang mengalu-alukan diorang belajar bersama-sama kat dalam bilik.
nak dijadikan cerita mak bapak dorang jarang ada kat rumah.so faham-fahamlah..

bila kita berdua opkos ada orang ketiga kan? kan? kan?
tapi macam yang dinyatakan tadi..
hubungan diorang ni pelik. 

they are not making love (sorry for mentioning this)
*saya nak cerita jer..minta maaf kalau sensitif*
diorang cuma 
ayat yang dinyatakan dalam buku tersebut:
      "their clothes had to stay on, and they'd only use their fingers"

okeh aku nak segera menamatkan cerita ni...

perempuan itu mahu mengekalkan mahkotanya sehinggalah dia menjejakkan kaki ke alam perkahwinan..setiap kali lelaki itu mintak lebih, perempuan tu selalu cakap,

"saya harap awak faham.saya nak kekal virgin sampai saya kahwin.kalau awak sayangkan saya, tolong fahami saya."

well.lelaki tu memang sayangkan perempuan tu tapi dia tak faham kenapa perempuan tu nak macam tu.tapi lelaki tersebut tidak membantah keputusan that girl. beliau menyatakan hasratnya untuk berkahwin dengan perempuan tersebut sebaik sahaja habis sekolah.tetapi pempuan tu cakap,


"i really do love you. but...proses kematangan seorang perempuan berlaku lebih cepat dari seorang lelaki.maka saya akan berkahwin dengan someone yang lebih tua dari saya.begitu juga awak. awak perlu berkahwin dengan someone yang  jauh lebih muda."

nak dijadikan cerita, diorang habis sekolah dan lelaki tersebut menyambung pelajaran ke universiti tokyo dan perempuan tersebut melanjutkan pelajaran di U di Kobe, U yang menempatkan pelajar perempuan..sememangnya hidup lelaki tersebut tak menentu tanpa kehadiran perempuan tersebut di sisi. lelaki tersebut berubah...dia malas belajar, ponteng kelas, tak jaga penampilan lagi dah,merokok and macam-macam lagilahh..
penampilan terbaru beliau:








lelaki tu memang berubah..cuma dari segi fizikal..tapi hati dia tetap dekat perempuan tu..satu hari dia balik kampung.then dia jumpa lagi perempuan tu..
lelaki tu ajak perempuan tu kahwin..tetapi masih..jawapan perempuan tu,


"tolonglah faham saya.saya sangat takut untuk melalui fasa hidup yang akan datang.saya tak mungkin akan berkahwin dengan awak dan saya mahu kekal virgin sehinggalah saya berkahwin.dan mungkin apabila saya sudah berkahwin nanti,apabila hari itu tiba saya pasti akan tidur dengan awak.."


masa baca part ni, aku macam what the??
HELL-o! kau boleh nak kekal dara sampai lah kau kahwin tapi boleh pulak before kahwin lagi kau dah ada niat nak curang dengan lelaki kau lepas kahwin..sumpah  aku tak paham ngan minah ni..
back to story:


sejak hari itu, lelaki tersebut tak pernah jumpa perempuan tu lagi..beliau menjadi lebih fokus pada pelajaran and menjumpai seorang awek baru.namun cinta pertama tak pernah dilupakan..hidup diteruskan..menjalani hidup dengan penuh kenormalan.berita perkahwinan perempuan tersebut dengan lelaki lain dibiarkan sahaja meniup dan berlalu begitu sahaja..
lelaki tersebut lepas habis belajar membuka sebuah bisnes..minta duit buat modal dari bapak beliau dan berusaha ke arah mencapai kekayaan..
namun adat berniaga,pasti ada risikonya..saat kepala otak tengah serabut fikir masalah perniagaan..suddenly...


beliau dapat panggilan dari cinta pertamanya dulu..isteri orang tersebut bertanyakan khabar.dan diorang berborak-borak, menceritakan kehidupan masing-masing.sememangnya panggilan dari perempuan tersebut mengembirakan lelaki itu..saat lelaki itu nak mengakhiri panggilan tersebut perempuan tu cakap,

"saya tak lupa janji saya pada awak..marilah datang rumah..suami saya takde kat rumah"


okeh.sounds bitchy..


lelaki tu agak terkejut+terkesima..tapi memang badan dia automatik bersiap-siap nak jumpa perempuan tu..setibanya dia kat rumah perempuan tu, minah tu buat kopi..then borak-borak sikit..tiba-tiba masing-masing terdiam. suasana jadi sepi..lelaki tersebut memulakan langkahnya..perempuan tu dah bersedia..

tapi diorang tak buat apa yang korang fikirkan. diorang cuma gi main UNO..haha..tak kelakar..ok part main uno tu aku tipu..tapi diorang memang tak buat apa-apa..


then lelaki tu minta diri balik rumah sebab dia rasa kejanggalan yang amat sangat..perempuan tersebut agak kecewa..
lelaki tersebut macam terpana and tak faham dengan diri dia sendiri..on the way balik tu puas dia fikir tentang perasaan dia..
last-last dia amek keputusan pay for prostitute..


begitulah ceritanya..
agak pointless..
cuma saja nak share dengan anda semua tentang kepelikan perangai manusia..





TAJUK #13

after mak aku story everything about nenek aku,, aku rse cam mnyampah taw kat nenek aku tu. tp bile tgk muke dy aku rse ksian n x smpai hti.. mgkin bkn slh dy,, mgkin dy duk dga kate org lain yg x puas hti tgk hdup kitorg kan. but then,, bile pikir2 balik,, mmg sgt sakit hti bile dy buat mcm tu kat fmily aku,, x perlu nak pilih kasih la nenek. sian taw ayah aku ! n ta payah nak mnjekan sgt cucu sne tu,, kitorg ni bkn cucu nenek ke ? aku taw nenek aku xkn bace ni,, bile aku dga crite yg sgt menyayat hti *cewahhh,, igt kat tb je ade blakon tp real kot. tgk2 blaku dlm fmly aku sndri. bia la.. bak kate org let by gone, be by gone,, yg pasti hormat jela org yg msih ade skrg ni. appreciate what u have now. ok lah nenek. saye x kisah nenek na buat ape pon. saye ttap sokong ayh saye tahu !!!

Thursday, 19 January 2012

Kamu Bagaikan Puteri....(name)

Assalamualaikum wahai Buku Hitam Crews and semua :)

'Apabila hujan turun, melimpahlah air dari perbukitan,
aliran menujah ke batu, melekuk tanda waktu beralih,
seiring nyawa menghanyut usia,
sejalan nafas melangkah ke hujung.
Awan...
kalau dapat kucapai
maka saktilah hamba....'

Perghh, siapa di sini pernah mendengar madah sebegitu rupa ?
Diilhamkan oleh seorang arjuna
kepada si jantung hati yang disanjung bagaikan PUTERI


********************************************************************************

sorry kengkawan, melalut memalam bute.
aku baru lepas bace novel Ramlee Awang Murshid ni
tahniah kepada beliau kerana berjaya mengHARUkan malam aku
rindu sangat kat LAKSAMANA SUNAN
walau tak pernah bersua muka ( rase macam nak SEPAK tak ?)

Sunan... =,='

Aku telah mempertaruhkan harapan yang terlalu tinggi utk
menemui seorang arjuna yang mempunyai peribadi semirip
Saifuddin (ayat macam nak mintak PENYEPAK kan ?)
hahahahahahahahahaha

korang, bacalah novel ni kalau da bace sekalipun.
and, tajuk kat atas tu aku da letak bracket untuk korang
letakkan nama korang kat dalam bracket tu (dalam angan je laa tau).huhuhuhu
selamat berangan !

last but not least, siapa yang da bace
and ter-mengagau macam aku ni
dipersilakan dengar lagu ni sambil membayangkan
pengarang jantung hati aku, Laksamana Sunan

(AND AKU KONFEM KALAU NADZIRAH ADE SKANG,
MUNGKIN DIRIKU SUDAH DIHANCUR LUMAT)

sorry doe NAD.. hahahahaha :DD


lagu ni kalau korang cari ade kat page:531
(waktu ni Haryani da ade kat abad 21 dalam bilik air tengah apungkan bahtera kertas dalam bath-tub
while Laksamana Sunan kat kurun ke-15 tgh ade kat atas bahtera on his way back to Acheh nak jumpa angkatan tentera Ratu Sulaman.. the rest, korang bace eh. or, ingat sendiri lahh :DD )

okayy, mahu beradu sambil bermimpikan si pengarang jantung hati
semoga dipanjangkan umur.

'Sebagai manusia, aku sayang padamu'

-F.I.N- (layan je laa ye kawan korang yang sorang ni :p )

Wednesday, 18 January 2012

S A H A B A T

 

Aku wajibkan korang dengar tahu.
hahaha :D
Sekarang jam di komputer adik aku menunjukkan pukul 1:54 am
So, korang paham-2 je laa
Mood pelik pelik

Have a Blast kawan-2

-F.I.N-

tajuk#12

aku ade adik tingkatan 5 tahun nie. 
so disebabkan aq nie EX-BUDAK SEKOLAH !
sob sob sob and hahaha. 
die pong tye lah soklan add math.
aq mcm WHAT THE ?
dulu kat sekolah boleh lah jugak jwab soklan tu. 
tpi bile adik aq tye mcm wadepak buku nie mancarut.
ARGHHHH !!! TOLONG. 

p.s : nie lah akibatnya tidak menggunakan otak sekian lama. bila diperah sikit mulalah keluar air taik plus karat.

end of story nk kembali ke sekolah sebentar boleh tak ?

tajuk#11

aq seorang biznes WOMAN ! 
sbb aku telah berusaha berhempas pulas kat dapur td untuk membuat apam. APAM ! 
apam nie esoknya akan kusuruh adiku menjualnya di sekolah.
haha. padan muke kau. di atas kuase veto mmg die lah kan kne jual kan ? kan ?. terima kasih budak. muah ! ! haha

SO ! 
for the inquiry people. this is how to make it <3

the need : 
teloq ayam 3 biji
gandum 275 gram
gula 220 garam
susu segar atau boleh digantikan dgn air aiskrim soda 150 gram,  
baking powder 3 sudu kecil
overlate kot ejaan die 1 sudu besau 
and then perisa vanila 
and last but not least inti ( tak kesah anda nk letak inti ape, strawberi ke, angur ke, oren ke jgn perisa taik sudah )

SO LAGI !
cara-cranya ialah : 

  1. pukul telur sampai kembang tekak.
  2. letak gula + overlate . PUKUL !
  3. letak tepung berselang ngan baking powder
  4. pastu letak lah susu atau air aiskrim soda dan perisa venila.
  5. pukul lelama.
  6. letak dulu sikit lam bekas kecik tu. 
  7. letak inti.
  8. last baru letak sampai 3/4 bekas tu.
  9. then kukus sampai naik.
dah siap :)

gah ! so try lah 

end of story . gah !





me say this

HELLO!!!!
-
akhirnya dapat gak pasword ni dan aku happy sangat!!!!!
-
sekian cerita aku. nati tulis lagi
-
otak kene makan dulu laaaaa
IR.animo here$$

Degree Celcius

SUHU BUMI MENINGKAT DUA DARJAH CELCIUS!!

Well, siapa kisah?
dua degree je lagi pun.....
tapi apa akan jadi kalau suhu badan kita naik dua darjah je dari suhu normal??


                                                         LET US GO FOR GREEN!





 Truthful,