Saturday, 28 January 2012

Kerdilnye aku , adakah itu PENDEK? :D

Aigoo , CIK APRON UNGU was too busy as a bee belakangan ni tau. 

sibuk basuh berak baby kat taska tuh kalah bibik, yelah selama ne asyik goyang kaki kat umah jd MAM besaq tetibe kene basuh berak orgkan. Tak ke nangis aku first day. Mane taknye woi taik-2 mereka aku cite siket mai. p/s: kalu ade alergic taik tkpyah bace. and aku memg selekehh. Kah Kah.Jap lg aku continue ok ? Alrite , aku use word faeces lah utk taik , I think it is more sopan kan. haha :3 Tahu jelah kan dyorg berak memang superb plus fabulous lah. macam-2 warna kuning cair , coklat keras , coklat campuran kuning , coklat ala-2 sundae siap topping oreo , euww. Sumpa geli. Tapi aku dah biaseeeeeeeeee .* muke bajet :)

Aku tetibe rase give up gile dohh. Penat bhaii keje. Nilah satu-2 medium aku nak meluahkan perasaan doh. Aku penat wake up early in the morning at 7 a.m je must dah ad kat workplace dah. Balik pulak sometimes untill 7.30 p.m. 
Arggghh , tension nye aku !!! 
*saje kasi merah tanda aku truly stress tahu tk ? aku nak stop stop stop doing all this messy things.


*ne rase nak smoking ne. Haha. Gurau je. Bawak bertenang. Ingat Allah :)

So , aku listkan ape keje aku ye :

-open the door
-masak air nk buat susu utk baby Fia , Quwaidir , Hanania, Marshanda , Zuhri
-bentang carpet
-psg cite Hi-5 kat NTV7
-sapu luar taska
-bentang tikar kat luar taska
-letak plastik hitam dlm sume dustbin
-open sliding door
-go upstairs , open the tingkap *aku jenguk gak kalu budak belkg umah tgok aku ke. Hee.Gatai -,-'
-lepak-2 jap
-wait until budak-2 to come
-8 am stat differentiate baju for morning , noon and eve
-8.30 am take them for bathing *aku mcm study History subject again. Can you just imagine that aku kene remember towel dyorg icluded all those shower + shampoo dyorg. pergh , aku bet Albert Einstein pun tk mampu beat aku
-9 am stsrt nyanyi sebab nak tunggu breakfast

and I do falling in love with this song ...............> check it out

Ding dong bell
Pussy in the well
Who put her in ? Little Jonny Green
Who pulled her out ? Little Tommy Stout
What a naughty boy was that
to put poor pussy cat..... *blaa blaa nyanyi sendiri aku sakit tekak. HikHok

gedik pussy boot :P

-then , 9.30 am breakfast *suap yg kecik tuh
-almost 10 am teaching ABC , 123 segala bagai
-11 am bg main lego or whatever la kan
-11.15 am buat susu for more than 18 children *imagine anak korang byk ne. Perghh , TABIK !!
-11.30 am prepare lunch *4 prsns eat by their own. others suap
-12 pm ready for the next bathing 
-12.30 pm prepare tempat tido *girls inside.
.
.
.
.
.
.
*aku dah tk sanggup nak tulis. penat. Hihi :P 

-7 pm basuh toilet
-kemas rak mainan
-mop lantai
-sweep the floor
-lap tv
-sapu kat luar
-cuci peti
-cuci kipas
-clear the kitchen
-buang sampah yg penuh taik-2 
( Jumaat extras work tauu )

But after all tears , sweat and joy ......we've learnt these things !

1-appreciate friendship *kiteorg bole jd gile kalu tetibe sorg kate tknak keje haritu bcs kiteorg sekepala tahu. adoii -..-''

*die yg biru. Munirah selalu buat mende pelik :o

*okay ni Aina die sgt sabar, Haha :)

2-INGAT LAKI DAN POMPUAN yg asyik duk GATAI BERCINTA !!!!
think before you act okay ?

3-korang mampu dah ke nak ade anak out of sudden ?

4-kat taska ne aku byk tengok MAKBAPAK yg main lepas TANGGUNGJAWAB bak kata cikgu Andrew bena tak bena hingga aku rase kesian tau kat budak-2 ne. dyorg tk bersalah sebab dyorg kecik. korang tu tk pikir.

5-mampu korg yg bercinta tu nak beli susu ? baju ? barang-2 dyorg etc: babyoil , bedak , pampers , dll ? 

6-then, ad yg amik anak dyorg time almost 8 pm. tkpikir ke anak dyorg sedih kene tinggak sensorang. Utk ibu Damia Arisha dan Haziq Helmi , hari-2 dyorg tinggal last. Main dua org je hari-2. At least try amik dyorg cepat. Budak-2 mental dyorg can change easily due to the environment. Mia nangis haritu sebab die balik lambat , sedih tahu. aku habis pujuk " Mia, teacher tunggu sampai ayah Mia sampai. Jangan nangis lg :'(

7-remember the responsibility to become a GOOD parents is tough. bukan sesenang time korg bercinta sakan tu.

8-and it have been taught me to be a grateful person bcs baru aku tahu betapa penat ibu ayah , mak abah , umi abi kite sume nak cari rezeki yg halal utk besarkan kite. Bukan kerja yg mudah , jerih perih , penat lelah tak tertanggung. Maka buatlah sesuatu utk membalas jasa mereka :) Says THANKS. ARIGATO. SYUKRAN to them bcs tak pena abaikan kite lg smpai harini.

9- Abi aku kate buat keje kene ikhlas sebab kalu ikhlas kite akan rase mudah dan tk mengeluh. He said : bukan seng nak jage budak. anggap je ni pengalaman utk anak sendiri nanti. Ingat buat keje kerana ALLAH Ta'ala ateh. *aku terkedu. kerdilnye aku dalam menilai perancangan Allah s.w.t. 


10-nak cukupkan je macam kahuna , hihi <3


aku sayang mereka bcs without my own conscious kat rumah my mum said : erm , tk suka keje pun hari-2 citer pasal budak-2 tu kan. Kfine malu sendiri :) ni picture last dgn AFI FAWWAS. mama die tk hnta dah :'(



hugs and kisses , CIK APRON UNGU. muahh *eii ,geli aku :P




4 comments:

  1. I am proud of you CIKAPRONUNGU..
    waa..da besar kwan aku yg sorang ni..
    tapi part tinja tu...
    adoiyai..
    nape kawan aku ske men ngn tahik??
    (tuju kpd 'lots of story' gak)
    hahaha:p
    signature

    ReplyDelete
  2. tahi tu agak superb delicious kot signature <3

    CIKAPRONUNGU :)

    ReplyDelete
  3. i do respect you , btw nice job (: really touch my heart when know about parents nowadays bad behaviour .

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks nur fitrah :) doakan utk hari-2 mendatang yee.

      CIKAPRONUNGU :)

      Delete