Sunday, 29 January 2012

Mengapa Babi Haram Untuk Umat Islam ? :D

For this time , CIK APRON UNGU would like to share something laah. Well , aku bukan alim tapi kite berkongsi kan. Tk salah kan ? Free lg tu :)

Hah , ni pasal babi. Kalu kat maktab dulu kan Cikgu Napi marah org sebut khinzir. He said : ape sebut khinzir-2. Tkde dlm kamus dewan. Ckap je babi. *bukan utk mencarut okay.

Seriously , time aku sekola rendah aku penah hampir dikejar babi. But then , perhaps I was too small and tiny untill the pig can't even see me. Kah Kah. Dasar piglet. Pity you -..-' Okay kite terkeluar tajuk. And one more thing , kalu kene kejar pastikan anda lari songsang bcs pig ne die akan kejar one the straight ways je :)


Ada seorang ilmuwan bertanya kepada seorang Ulama mengenai babi:
Ilmuwan : Haramnya haiwan babi bagi umat Muslim adalah disebabkan kerana banyaknya parasit dan kotoran dalam haiwan ini. Dengan semakin canggihnya ilmu kedoktoran, bukannya mungkin nantinya haiwan babi dapat dibersihkan dari virus dan parasit yang mematikan ini? Apakah nantinya haiwan babi yang bersih akan menjadi halal?
Ulama : Haramnya babi bukan kerana sebab itu saja. Tetapi ada sifat babi yang sangat diharamkan untuk umat Islam.
Ilmuwan : Apakah itu?
 
Ulama : Cuba anda buat 2 kandang. Dimana 1 kandang diisi dengan 2 ekor ayam jantan dan 1 ekor ayam betina. 1 kandang lagi diisi dengan 2 ekor babi jantan dan 1 ekor babi betina. Apakah yang terjadi pada masing2 kandang tersebut? Bolehkah anda menekanya?
Ilmuwan : Tidak boleh!!!!
Ulama : Mari kita lihat bersama-sama sekarang. Pada kandang pertama di mana ada 2 ekor ayam jantan dan 1 ekor ayam betina, 2 ekor ayam jantan tersebut berkelahi dahulu untuk merebutkan 1 ekor ayam betina tersebut sampai ada yang menang dan kalah. Dan itu sesuai dengan Kudrat dan Fitrah manusia diciptakan Allah SWT.
Ilmuwan : Pada kandang babi?
 
Ulama : Ini yang menarik. Pada kandang kedua, iaitu kandang berisi 2 ekor babi jantan dan 1 ekor babi betina. Ternyata 2 ekor babi jantan tidak berkelahi untuk memperebutkan 1 ekor babi betina, tetapi 2 ekor babi jantan tersebut malahan menyetubuhi secara beramai-ramai 1 ekor babi betina tersebut dan juga terjadi hubungan Homoseksual antara kedua ekor babi jantan setelah selesai dengan si betina. Hal inilah yang jelas2 bertentangan dengan Fitrah umat manusia. Bilamana umat Islam ikut-ikutan memakan babi, maka ditakutkan umat Islam akan mempunyai sifat dan perangai seperti babi ini.
CIK APRON UNGU :
Umi selalu kata kalu bela kuku panjang ibarat bela sekandang babi. Tapi aku tknak kalah, so aku kate " Alah , ateh bela babi pink yg comel bcs kuku aku bersih eventhough panjang. Aku potong dah lah. *sekarang aku dah tk buat :) sumpa. okay over -____-''

*judge by you own. no komen. 

babi posing maut , Kah Kah :o
okay this babi memang bajet beshh plus bagus. sumpa geli kau , euww :p

okay ne memang hantu. aku tak leh lawan die woo. ganas gile. Hahahaaa :D

hugs and kisses , CIK APRON UNGU. muahh *eii ,geli aku :P


2 comments:

  1. waahhh!!
    besarnya pic babi..
    smpi dua plak tu..
    tetiba aku rasa haram ngan blog ni..
    hahaha
    signature:P

    ReplyDelete
  2. kene samak blog ne dohh.

    KAH KAH .
    CIKAPRONUNGU :)

    ReplyDelete