Wednesday, 18 January 2012

tajuk#11

aq seorang biznes WOMAN ! 
sbb aku telah berusaha berhempas pulas kat dapur td untuk membuat apam. APAM ! 
apam nie esoknya akan kusuruh adiku menjualnya di sekolah.
haha. padan muke kau. di atas kuase veto mmg die lah kan kne jual kan ? kan ?. terima kasih budak. muah ! ! haha

SO ! 
for the inquiry people. this is how to make it <3

the need : 
teloq ayam 3 biji
gandum 275 gram
gula 220 garam
susu segar atau boleh digantikan dgn air aiskrim soda 150 gram,  
baking powder 3 sudu kecil
overlate kot ejaan die 1 sudu besau 
and then perisa vanila 
and last but not least inti ( tak kesah anda nk letak inti ape, strawberi ke, angur ke, oren ke jgn perisa taik sudah )

SO LAGI !
cara-cranya ialah : 

  1. pukul telur sampai kembang tekak.
  2. letak gula + overlate . PUKUL !
  3. letak tepung berselang ngan baking powder
  4. pastu letak lah susu atau air aiskrim soda dan perisa venila.
  5. pukul lelama.
  6. letak dulu sikit lam bekas kecik tu. 
  7. letak inti.
  8. last baru letak sampai 3/4 bekas tu.
  9. then kukus sampai naik.
dah siap :)

gah ! so try lah 

end of story . gah !





No comments:

Post a Comment