Monday, 20 February 2012

Dia...... Si Merah

Assalamu'alaikum u ouls :)
heee, da lame sangat tak jenguk ini belog
hmmm, da nak masuk 3 bulan wohh duduk rumah
well, korang, aku tak keje
dapat title penganggur terhormat kat rumah ni
tapi takdelah goyang kaki dua puluh empat jam okayy
bole tercabut kaki kalau asyik bergoyang jee
hmm, topic adalah about Si Merah

***************************************
mesti korang tertanya kan 'Siapakah Si Merah?'
err, ke korang tak kesah ?
tak kira, aku nak korang timbulkan jugak pertanyaan dlm minda korang siapakah merah !
(wahh, wane along sudah keluar)

well, tadi makan nasi ngn mak aku kat dapur.
sambil menambahkan LEMAK
story morry laa ngn mak aku
kebetulan waktu tu berita tengah tayang sal BANJIR
mak aku pon cakap ttbe dye teringat mase beliau kecik2 dulu
waktu kampung banjir
and masuklah cite mase zaman beliau kecik2 dulu
rupe2nye nenek aku penah bela lembu
starting with 5 cows.
and ade sekor ni, name dye MERAHH
yg ni nenek aku paling sayang
sape berani sentuh, bermakna dye pon berani nak kena terajang British ngn nenek aku
(cehh, nak terajang british jee. hee)
nanti pagi2 dye tggu kat tgge sbb nak tunggu air garam dari nenek aku.
wahaaa. satu hari tu, Merah da cukup syarat utk berjihad
maka, dye pon rela berpisah ngn nenek aku utk dijadikan korban
perghh, meleleh air mata kewanitaan nenek aku
ye arr, Merah tu da macam teman bergossip
da macam cik kiah daa utk nenek aku
last2 dye hanya mampu pandang org kampung meratah daging Merah dye
sebab, daging tu da jadi hukum Haram kat dye
da menangis macam hape, memang sengaja tempah hukum HARAM la kan
tapi nak wat guane weh, da sayang sangat kat Merah
tade daa Merah yang nak tggu kat tangga pagi2 tggu air garam
tade da Merah yang nak lenggang lengguk kat nenek aku bile nme dye kena seru
and mak aku cakap, tu lembu yang paling pandai antara lembu2 tadi
sbb dye bole paham nenek aku
dye tahu orang cakap sal dye. huhu
mungkin meleleh jugak air mata aku kot kalau jadi kat aku
yelah, da tatang cam hape da pastu kne korban
(*okayy, aku terbayang nenek aku ade muscle tgh tatang Merah)
hahahahahahahahahahahahahaha :DD

moral of the story, sayangilah haiwan. ehh ?
huahuahua
itu sahaja lagipun blog ni da berhabuk sangat
soo, aku masukkan lah cerita aneh2 ni
 
R.I.P Merah

-F.I.N- (nak ternak lembu jugak laa)

1 comment:

  1. haha..lembulembu..
    wait for my upcoming story
    bout cows too:)

    ReplyDelete