Saturday, 24 March 2012

Semua sudah berlalu....

Assalamualaikum u ouls
Cehhh, title tak boleh belahhh kan :D Hee
Tapi betullah semua benda yang cuak muak sebagai seorang calon SPM dah berlalu
Hmm, yang pasti terima je lah dengan Redha *tunduk bawah*
Allah knows the BEST.

Well, mood nak tidur actually,
So aku nak introduce kat korang satu lagu nostalgia
Zaman kita hingus mak lap lagi
Zaman kita kencing atas tilam lagi
Zaman kita baru nak kenal huruf

BUT, in new version
terimalah, TWINKLE TWINKLE LITTLE STAR :DD
Dengar wohh serius best :)




-F.I.N-

Friday, 23 March 2012

sweet gitu :)

assalamualaikum... dengan ini tamat lah sudah aku menonton
WONDERFUL LIFE. ouh cite ni sgt mencuit hati. fes time aku tgk mse tu dajah 5 en. kire la da bpe taon bru skrg na tgk. na recall la katekan. org recall note2 stdy tpi aku recall korean drama. haha. skali skala takpe. halal je eh. tpi kan aku na ckp cite ni mmg superb sdih la. ep 1-9 tu ok la na gelak2,, lawak sgale bagai sume ade. msuk ep 13 and so on mmg berair mate aku. sedoh woo. the kids was so adorable. aku rse mcm na cubit2 je pipi bdak tuh. seyes comel gile. pnadai kot blakon ! ok give a round of applause..hehe.

comel gile kan.. tgk dia blakon lagi laa aku rase na cabut je pipi dy kasi kat aku. hehe


after all,, sebnanye aku na buangkan sgale sdih aku dgn menonton cite2 ni yg sdikit sbyk mghiburkan aku. *ayt skema skit mlm ni*..

yg paling aku na post skrg adalah.....


cute kan laki ni. na order satu ! *memang kdai mamak kan*
even dy hero kedua aku tak kisah pon kalau girl tu dengan dia.
dlm cite tu dy sgtlah cool n macho weh ! :D

lots of story






result oh result ~~~

pertama sekali aku ingin mengucapkan syukran ya Allah. syukran, syukran.
kerana engkau telah memberikan result yg bagi aku sgt memuaskan hati. tehee.

lepas tu aku nk cakap pasal mungkin lepas nie batch eminent sangatlah susah nak bertemu kembali. sob sob. sbbnye mungkin sume org dah sibuk n then mmg susah lah kalau nk buat event bagai. huhu. 

n then korg esok aku buat ujian statik. wish me luck.
dah tu je. haha. jari malas pada malam hari.

end of story :) miawww

Tuesday, 20 March 2012

Alhamdulillah :D

Assalamualaikum u ouls :)

Fuhh, ingatkan dah takboleh bukak tadi
But then credit to EOS for helping me and finally find the solution
Thanks a lot aok. Heehee :)
Papepun takde mende nak cakap
Just wanna wish BEST OF LUCK kepada semua SPM crews 2011

Apa yang penting, ALLAH knows better
Kita hanya berdoa and the rest, let Him decide :)

Kay lah, saya mahu berundur dahulu
Tata *melambai tangan dengan penuh semangat*


F.I.N

Sunday, 18 March 2012

yeahhh

weee. ok tak saba na jmpe kawan2 esokk. haww. timah,, jom la join skali. tak kecoh la nati.. haihh. nyah lak tak konfem pegi ke tak. smentara aku ade smgt na pegi ni moh le kengkawan. !!

lots of story

Thursday, 15 March 2012

-aku-dah-malas-nk-mengira-tpi-lepas-nie-nk-kene-buat-tajuk-pulak. adoiyai

dub dab dub dab.
jantung berbunyi. hati dilanda badai lanun. aye aye captain ! !
i can't hear you ! aye aye captain! sooo .... bla bla bla. 
haha. tibe-tibe masuk theme song spongbob pulok.
today is likely khamis moooo ! You DON'T SAY ?

okey fine ! phew ~~ i hope Allah will accept our prayers. amin .
sbb kami akan mengambik result SPM pada hari rabu dopan. ouk ouk ouk ! 
debor pulok doh. adoilah.
so people. please pray for us yek. ehehe. 



end of story but not the end of hopes :)

Sunday, 11 March 2012

memang kasi aku gelak besar!


part 1
http://www.youtube.com/watch?v=PkZQJKWmdPc

part2
 http://www.youtube.com/watch?v=dvOQ_zJziTE&feature=related

part 3

part 4


hahahhahaha:)

meh layan jap weh!

assalamualaikum..

tadi aku buka la youtube yang kisah mak lumpuh kena tinggal dekat hotel bajet..
tpi bukan pasal tu yang aku nak cerita..lepas tu entah macam man aku lepas ke video 'muka datuk siti dari dekat' then aku terlepas pulak ke video ni..aku nak suruh korang layan irama melayu sekejap sebab youtube yang bawa aku sampai sini..
try laa dengar..lagu sedih..
the music not the lyrics reminded me of my kampung, hari raya at kampung,
my saudara-mara and everything about LEBAK!
irama melayu best! 
thanks youtube bawa aku sampai ke sini..



Saturday, 10 March 2012

White Cat by Holly Black

Assalamualaikum U ouls

Ohemjayy =,=


This book is lovely, I loved it. Some would say that this is a step down from the Tithe series, but I disagree. I adored this far more than Tithe and I only had one problem with this book.

THE BEGINNING WAS SO FREAKIN BORING.
Oh yes, it was very, very, very boring in the beginning. It seemed to drag and eventually, I became so uninterested that I put it aside for a while and read many other books.  The horrors of not being able to use the soundless(but awesome) computors there. So then, I put on a brave face, and began reading and was surprised.

Because VOILA! The plot picked up, the storyline got interesting and I was captured by the characters. The lovely relationship between Cassel and Lila entralled me mainly because it rang so true. Little girls could be real bullies, especially to little boys they favor so much. That's one thing that really captures me about Holly's books, they have that strong real feeling to them. That strong urban feeling that a lot of YA books lack, and that's what makes her such a superb author. Also, It's pretty nice to read a book with a pretty cover that isn't a piece of crap.

So where was I? Oh yeah, the plot got interesting quickly as the truth came out. Nobody was who he had thought they were, and that sucked me in too. Though what the truth was, well, I'm not telling.

So would I reccommend this? Oh hell yeah. This book is lovely in so many ways, and I'd reccommend this to anybody who wants to get away from the fluff. This book delivers.

F.I.N

Tuesday, 6 March 2012

macaroons.

hari mood purple. sebab saje-saje je. nak lupekan something yang memang worst kalau ingat balik.
-
sekarang ni sume orang tengah gila macaroons. aku pon same gak. nak jugak rase. haritu kat inti ni ade jual. tapi sebabkan aku yang terlebih protocol ni, mase tinggal 5 minit nak pergi kelas yang berade hampir 50 meter lagi kot. memang la tak sempat nak beli. ok.
-
jadi aku usha-usah google. carik recipe macaroons yang comel ni. teringin nak buat. balik rumah nak buat la. ok. dah tekad. tengok la jadi ke tak.
-
so hari ni saje menggedik nak post pasal recipe macaroons. (pulamak!! dah nampak ciri-ciri keperempuanan aku yang selame ni terpendam je =..='')
-
before i start with anything. for those who never heard pasal macaroons ni. this is the picture. CUTE right!! right!! those striking colours really attract me!!
-
all in all. these are the ingredients neede. tak banyak pon. 
1. 175g icing sugar
2. 125g grounds almond
3. 3 white eggs
4. 75 g castor sugar
-
ok. bile tengok ingredients die. memang tak susah. harap-harap nak buat pon tak susah. sebenarnye mase aku tulis ni pon i haven't read the instructions/procedures lagi. terok kan?
-
CARA-CARA NAK BUAT :
-
pertame. heatkan oven tu. sape tak tau nak aku ajar ke? ok laa. sebab korang ni kanak-kanak lagi. aku ajar la. mule-mule turn on switch oven tu. make sure oven tu dah bukak. lepas tu turn the button temperature to the largest temperature. ikut korg punye oven la die pnye max heat. lepas tu set timing die 15 min or less more. kalau tanak buat dulu pon tape. siapkan macaroons korg baru heat kan oven. ada paham??
-
lepas tu korang kisar badam tanah tu. kalau malas sgt. beli je tepung badam. i'm sure that the flour really exist.
-
lepas tu ayak icing sugar with the almond that you already whizz it!! hehehe. kalau tak tau nak ayak camne tu dah critical sgt dah.
-
then, take another different bowl. whisk the white eggs with castor sugar until thick ang glossy. mase masukkan gula castor tu. masukkan slow-slow. jangan sekali arong. anti susah bndalah tu nak jadi pekat berkilat. hahaha
-
before that, while wisking the mixture of eggs. jangan lupe nak tambah flavors yang korang suke ikut hati tu. perase pandan pon boleh kot. kalau dah tade sangat flavors nak tambah. amik kordial sarsi gi masukkan. kalau nk kaw lagi. tambah flavors yang pewarne die mantap gitu. purple macaroons rase pandan. semart wey!
-
dah siap tu. tambah kan mixture pertame dan yang kedua. make sure you mix it well. make it half. don't mix it in one time. mix it half-half. korang paham tak? aku lagi ta paham. ok la. camni sebenarnye. mase nak tmbah egg ingredients with icing sugar tu. tambah egg ingredients half-half dalam bowl icing sugar tu. jangan masukkna sekali gus. ok la. dah clear??
-
lepas tu korg nye mixture tu mesti la tak melekit kat tangan. kalau melekit. aku tataw nak buat ape. serius n. i've never try one. and i will try it. tak lawa pon tak heran la. if aku try nanti and jadi. i will post it out. 
-
lepas tu letak macaroons korang atas ulang. make sure letak baking sheets dulu. baru tak melekat macaroons tu. to make it nicer. korang kene jatuhkan dulang tu atas mje. this is to make sure macaroons korg tak jadik tajam-tajam and the shape is exactly like the picture. mase jatuhkan dulang tu. takyah la tinggi sangat-nanti jadi ape kang aku tataw ok.
-
lepas dah ade rupe macaroons tu. pergi bakar kat oven. set temperature die 160 C with 15 to 18 minutes je. tapi kalau first try korang die punye macaroons tu hangus ke hape. pepandai korang la set die. kalau aku yang pro ni dah biase la. takyah tanye lagi. cehh ^_^
-
untuk filling die. takyah susah-susah nak buat icing ke hape. pakai je jem yang ade kat rumah korang tu. letak la nutella ke, kaya ke, jem strawberry ke, orange jem ke, ape-ape jem la yang korang suke. yang aku a pernah denga pon i tak heran ok. kan senang keje. takyah susah-susah pike. 
-
ok la. aku pon dah tau camne nak buat macaroons ni. senang rupenye. now, i want to try it. so you should try it too kawan!!!
-
IR animo in cooking mood
and always pray for rice cooker
and oven
to be in  INTI pantry. :(
*P/S* kalau korang nak try resepi lain
aku cadangkan yang ni. senang sikit. click NOW!!

Monday, 5 March 2012

peeeek boooooooooooooooooooooooo

hello there. lame dah ta update sini. lately IR animo cam tade mood je nak tulis. blog sendiri pon same. kalau rajin nak usha-usah pegila. tekan butang kaler here. saje je nak capapkan blog ni ye. takde niat lain. 
-
hari ni mood nak tulis pakai kaler hijau. tulisan tak tau ape.
-
assignment calculus tak siap lagi. tade mood nak buat. 
-
sebenarnye la kan. aku ni baru balik dari ipoh. semalam. pergi la seminar agama. something like that. but it was more on leadership based on islam. when i hear these people are saying, talking, i agreed. totally agreed. nothing to be banned. what they are saying are true. hukum hudud. democracy. what so ever. betul laaa.
-
but what i totally disagreed with them, cume diorang tu pandai cakap je. takde cara nak sampaikan maklumat kat najib tu. tak tau care nak ubah sistem pemerintahan malaysia berdasarkan khalifah yang diorg uar-uarkan. 
-
but then if we propose this to najib and with Allah will najib accept this proposal. bukan mudah untuk laksanakan. memang la tak mustahil untuk buat bendalah tu. tapi jangan cakap jela. 
-
i remember they said. " kita ni sebagai muslim sejati, jangan dok cakap je labih. kita kene bertindak. kalau kita tak mulakan. sape lagi nak mulakan?? " betul tu pakcik. tapi pakcik dah mulakan ke? kalau pakcik kate dah. memang pakcik dah mulakan. dengan cara menyampaikan kepada orang lain. masyaallah pakcik. tindakan lagi bermakna kalau pakcik buat dari pakcik cakap kat orang lain.
-
kalau nak najwa buat. boleh je. tunggu najwa jadi menteri pendidikan. ingat lagi tak timah, nyah, cken. aku selalu mengarut nak jadi menteri pendidikan. dan dengan apa yang pakcik cakap tu. najwa akan jadi bende yang najwa mengarut tu jadi realiti. itu pon kalau ALLAH yakin najwa boleh dan mampu jadi orang yang betul-betul menggerakkan dakwah pakcik tu.
-
tapi sebagai perempuan yang normal. najwa nak kehidupan yang normal je. nak duduk rumah je. jaga anak. bukak kedai craft yang najwa idam-idamkan. hehe. 
-
dah la. sekian harap maklum

IR animo here

Sunday, 4 March 2012

Mari Mengundi YEAYY

Assalamu'alaikum semua :DD
Opss, ini bukan berkaitan with any politic or what
Bukan untuk PRU13 okayy hehe
Awak semua, saya nak mintak tolong pleasee pleasee eh
Saya harap awak dapat luangkan sedikit masa pergi kat link ini ye kengkawan.
VOTE FOR YUNA!!!
PLEASEEEEEEEEEEE SEMUA :D heehee

Tolong laaa sebab tadi dah berjaya goda EOS
so korang pon tolonglahh yee *mata bersinar mintak simpati*


Korang tekan yang bulat tu ==,

Aku dah VOTE hee


Korang boleh VOTE banyak-banyak tahu
kayy, itu sahaja

Assalamu'alaikum u ouls

p/s: hee, sorry for too semangat

-F.I.N-

Saturday, 3 March 2012

pengorbanan aku tuk NADIA. :D

waaah. da lme la jugak aku tak post kat blog ni. bukan tade mase, byk je pdahal

tapi dsebabkan wifi kat sni mcm haram skit. al maklumla wifi curi. haha. tu pon nseb bek la ada wifi kan.

bole hilgkan bsn aku tatkala berseorangan. lau tak bole mati aku kat sni tak on9. huhu.

ok mlm td aku msej nadia. punyela aku pkse minah ni buat FB tpi dy tanakkk. haha. saba saba.

then dy sruh aku add skype dy. nadia,, aku ade skype tapi lap top aku ni tak install skype lagi...

pastu smlm dgn smgtnye aku na install skype,, gara2 na bskyping dgn NADIA kan.

dsbbkan aku lupe cmne na install,, aku pon cari kat u tube pye vid cara2 na install skypa. HAHA.

sumpa lawak. lubna kat sebla aku da gelak mcm org gila. yela tibe2 aku bkak vid kat u tube

cara2 na install skype. slalu org gi u tube bkak lagu,, crite ke ape ke tpi aku ??? haha.

tettt... hmpir na download tpi bile na siap download je wifi ptus. stiap kali na download skype tu

dy akn ptus,,, si nadia,, tngula aku cuti nati aku dwnload kat uma eh. sure x ptus wifi. hehe. ok

lots of story