Monday, 5 March 2012

peeeek boooooooooooooooooooooooo

hello there. lame dah ta update sini. lately IR animo cam tade mood je nak tulis. blog sendiri pon same. kalau rajin nak usha-usah pegila. tekan butang kaler here. saje je nak capapkan blog ni ye. takde niat lain. 
-
hari ni mood nak tulis pakai kaler hijau. tulisan tak tau ape.
-
assignment calculus tak siap lagi. tade mood nak buat. 
-
sebenarnye la kan. aku ni baru balik dari ipoh. semalam. pergi la seminar agama. something like that. but it was more on leadership based on islam. when i hear these people are saying, talking, i agreed. totally agreed. nothing to be banned. what they are saying are true. hukum hudud. democracy. what so ever. betul laaa.
-
but what i totally disagreed with them, cume diorang tu pandai cakap je. takde cara nak sampaikan maklumat kat najib tu. tak tau care nak ubah sistem pemerintahan malaysia berdasarkan khalifah yang diorg uar-uarkan. 
-
but then if we propose this to najib and with Allah will najib accept this proposal. bukan mudah untuk laksanakan. memang la tak mustahil untuk buat bendalah tu. tapi jangan cakap jela. 
-
i remember they said. " kita ni sebagai muslim sejati, jangan dok cakap je labih. kita kene bertindak. kalau kita tak mulakan. sape lagi nak mulakan?? " betul tu pakcik. tapi pakcik dah mulakan ke? kalau pakcik kate dah. memang pakcik dah mulakan. dengan cara menyampaikan kepada orang lain. masyaallah pakcik. tindakan lagi bermakna kalau pakcik buat dari pakcik cakap kat orang lain.
-
kalau nak najwa buat. boleh je. tunggu najwa jadi menteri pendidikan. ingat lagi tak timah, nyah, cken. aku selalu mengarut nak jadi menteri pendidikan. dan dengan apa yang pakcik cakap tu. najwa akan jadi bende yang najwa mengarut tu jadi realiti. itu pon kalau ALLAH yakin najwa boleh dan mampu jadi orang yang betul-betul menggerakkan dakwah pakcik tu.
-
tapi sebagai perempuan yang normal. najwa nak kehidupan yang normal je. nak duduk rumah je. jaga anak. bukak kedai craft yang najwa idam-idamkan. hehe. 
-
dah la. sekian harap maklum

IR animo here

1 comment:

  1. go najwa.tehee:) setuju doo ngan kau. halahh biasa ah tuu nak pilihan raya ann. :)

    ReplyDelete