Tuesday, 22 May 2012

how do we know it is LOVE

Pernah tak rse jntung kte brdenyut laju ble kte nmpk someone?rse dye sama mcm rse ble kte brdri kat tmpat tggi and tggu mse nk trjun jek.tgn brpluh but the fact is kte rse chill jek.well guys,it happens to me now.tak thu klu ni yg org pggil as love sbb ak xade experience mcm ni.but doaknlh ak yg trbaik in both of study(xlame lgi) and my love.hee

Monday, 14 May 2012

Sila beli album terbaru saya (:

warghhh tak de orang update lagi ke??


hari-hari aku buka tapi takde post yang terbaru nampaknya..

aku suka baca tapi tak suka menaip..sangat..

tapi tangan gatal juga nak mengepos..

malangnya takde idea..

jadi saya berniat untuk berkongsi gambar time kita kecik-kecik dulu..

kepada sesiapa yang tak pernah tengok, enjoy (:























the pictures had been selected randomly. no caption needed. enough with what's on your mind.i was bored and have quite a lot of free time.so decided to upload some of the pictures from my album. some people told me that blogs without pictures are boring.so i decided to put some.now ours are really is FUN! haha.. sorry for any inconvenience (- .-) *bow

Sunday, 13 May 2012

you mean everything to me-neil sedaka

You are the answer to my lonely breathe
You are an angel from above
I was so lonely till you came to me
with the wonder of your love
if you should ever
ever let me go..
they would be lonely tears to cry
the sun above would never shine again
there would be tears drop in the sky
so hold me close and never let me go
and say our love
would always be
oh my darling, i love you so
You mean everything to me


oh my darling..so sad..you are..haihh..


Wednesday, 9 May 2012

hewannn

oh korang !
tolong aku. haha. tolong apa ?
bg nasihat sikit camne nak jage kitten yg baru lahir
citernye camni haritu 8 mei aq kuar bandar kuantan tercinta lagi hebat. eceh.
sampai rumah dengar bunyi anak kucing mengiau. kuat gila belakang rumah, 
jadi aku biarkan dulu ingat die ade ngan mak die ke ape kan. 
dalah malam. belakang rumah pulak tu, haha. alasan lain.
jadinye lagi esok pagi pon aq pegi belakang rumah, 
tgok ade kucing sekor je tgh tergolek-golek belakang rumah nk jatuh sikit je lagi dalam longkang rumah belakang.
adoi mak die nie pon bongok letak anak kau situ buat ape ??
haha dah name kucing yedok
then aku pon pegi lah ambik kucing tu bersihkan bdn die yang penuh ngan lumut tu. 
search tenet pasal emergency milk untuk kitten ditinggalkan mak.
tpi betul ke buat camni ? campur susu pekat, air suam, telur kuning n yogurt ?
hopefully betullah.
tpi huarghhh die tanak minum.
adoilah kucing nie pommm. 
nak buat camne ??



this is it. x tahu bagi name ape. haha




p.s : inikan anak kucing orang kesian tgok tergolek dalam lumut tepi longkang nikan anak manusia . camne tu ?


end of story :')

Hello World :)

Assalamualaikum wbt u ouls :)
How are you, peeps ?
Ada okay kah atau tarak okay ? hihi
Well, terasa macam dah lama tak post hape hape pongggg

#np La la la by The Cab
Dengar ahh lagu dia sedap. Hmmm

mood saya harini FEDAP. Mengapakah ?
Hal ini demikian kerana FB saya telah di HACK oleh manusia yg tak bertanggungjawab
nak stalk, stalk je laa takyah gedik nak tinggalkan jejak =..=
pastu bagi video aneh aneh yg boleh meruntuhkan akidah dan akhlak
TAK SENONOH punya perangai
saya ? saya hanya mampu bersabar
and kalau anda kenal siapa saya, anda seharusnya tahu itu bukan dari saya

well sekarang dekat twitter tgh HOT dgn manusia bernama IRA
semua sedang dan telah memperkatakan about BELIAU
beliaukah ?

saya taknak cerita panjang so I give you this rubbish video and judge it based on your observation


video ni buat saya takut nak hantar my future baby dekat mana mana pengasuh
cehh belom hape hape dah FUTURE BABY
masuk U pon belum hahaha XD
but seriously people nowadays getting weirdo and scarier

hmm, kay thats all from me, buddy
see you next time *cehh macam dalam tv lak* hahahaha

p/s : my future senior puji lagu blog kita. hihi. insyaallah were going to meet each other soon, akak :)

-F.I.N-

Wednesday, 2 May 2012

hello may. hello new life :)

hello may. 
-
korang nak taw tak. i've started my new life. soo. harini gua nak menggatal sikit kat blog ni... eh dah lame gua tak menggatal ngan sesape. dah dekat sebulan 0..0 serius la. haha. 
-
last post i said that i've fall in love kan???
-
dua hari lepas ad sorang mamat ni kan. die IM aku. tetibe je. i never have any conversation ngn die. add kat fb je. jumpe byk kali la. tpi keje asek ban gua je. sakit hati tu ade gak.. haha. kata nak ajak aku gi makan burger. manusie ni bukan satu kelas ngan aku. dia pon bukan budak mrsm. heee. cool tak? haha.
-
malu la gua nk post conversation die ngn gua. haha. bajet je. ok la. die ajak gua gi makan burger. mule2 gua ingat die main-main je. sbb die ni perangai siot sikit ngan gua. tpi die serius. WOW *blushing*
-
haha. mmg la bahagie habis. sebab die tu HANDSOME!!! 
-
tapi bile hari kiteorang janji tu. iaitu malam semalam. bila dah janji nak makan burger kat burger king. nak pergi naik kereta die. heee. tapi last-last tak jadi sbb gua yg screw kan. hhaha. sbb gua tak sempat sampai inti pada waktunya. salahkan ktm. haha. tade la.
-
lepas die text gua cakap dah siap belum? masa tu sedih gile. sbb gua still kat the mines ni. die cakap. esok laa. tpi nak exam chemistry dah. hehe. lepas tu gua cakap la tak boleh maybe. then die kate lagi. "tapela, aku belanja kau next sem. mase tu makan la bpe byk burger kau nak" haha. ok. terharu *blushing lagi*
-
the end cite mrepek gue. haha. blog ni asik cite pasal bnde serius plus mrepek. and i will be the first cerita pasal love story gua. love story la sgt. haha
-
lagi selalu. before aku seriously end this. tadi jumpe ie lg. terserempak je. die ngn kawan-kawan laki die. then i passed there. die lambai kat gua. okey *serius blushing* . gua senyum je balik sbb rmi kawan2 die yg mmg gua kenal dan selalu brutal brsama. so gua terus belah. tanak nmpak muke blushing. haha. 
-
tengok tu. kan dah cakap. i will get the better one to make me smile. that will make me happy. terima kasih ALLAH sebab bagi mamat yang hensem  + baik + mulut cam siot sikit untuk aku menggatal. 
-
kbai semua. hahaha. samapi sekarang gua senyum lagi. heeee
-
told ya IR animo in love :)

عائلة

JAKEL ada buat promosi jual kain!! 70% diskaun sempena hari pekerja!! perghh..memang kaum-kaum ibu dalam famili aku semua jadi gilak! gilak shopping. so, alang-alang masing-masing dalam famili aku tengah makan angin kat rumah kakak aku dan lebih-lebih lagi kakitangan kerajaan poket tengah tebal lagi sebab baru dapat gaji, masakan bisa peluang keemasan sebegini dilepaskan?? boleh beli baju raya sekali! so aku, my mother, my kakak sulung, my adik bongsu and my father pon pergi attack itu gedung dengan bawa baizuka..memang bila sampai sana kemeriahan promosi dapat dirasakan..kaum wanita sungguh ramai!! perasaan mereka jelas tergambar di wajah mereka apabila masing-masing buat muka aku-nak-beli-satu-gedung-ni!.dan aku and all the ladies in my family pon sama..mata jadi juling tengok banyak sangat kain..sungguh sangatlah rambang mata ditambah pula dengan ayat-ayat manis si sales girl,"cantikk, sangat kain ni..rugi tak beli..tempat lain tak dapat harga macam ni"..shuuhh, pergi jauh kau shaiton!! jangan kau goda kami! dan my father terpinggir duduk memerhatikan gelagat kami memilih kain-kain..nama pon orang perempuan..bila dah nampak kain cantik-cantik bagai, diadun pula dengan ayat-ayat manis si tukang promoternya lagi..haihhh..

then, kitorang naik tingkat atas..mak aku nak tengok langsir..dan sekali lagi(kali ni mak aku sorang) jadi rambang mata..tak tahu nak beli yang mana..ditambah pulak dengan si promoter yang tak habis-habius mendesak mak aku suruh beli kain langsir tu..kitorang yang anak-anak dia pulak jadi penasihat kat mak aku..siap bagi list pro and kontra lagi..dan my father, again, sat-not away too far-watching us...alone..being ignored..lonely..sad..cry..stress..depressed...merepek! hahaha

last-last mak aku tak jadi beli langsir tu..duduk sikit punya lama ber-dealing dengan si promoter..lepas tu kitorang pergi bahagian baju melayu pulak..yelah kata nak beli baju raya terus..so bapak aku punya turn la pulak..
 jadi, nak dijadikan cerita, bahagian baju melayu tingkat atas sekali(tingkat 5)..dan untuk sampai ke sana kitorang tak naik lift..pakai escalator..dan untuk tiba ke sana perlulah bagi kami melalui tingkat-tingkat yang lain..sepanjang perjalanan kami ke tingkat lima, kami disapa oleh baju-baju pengantin yang sangatlah cantik..kat tingkat 5 mak aku pon melayan lah bapak aku buat pilihan..yang lain dah retired dari jadi penasihat sebab baju melayu tak menjadi tarikan kami..sebab bukan kitorang yang nak pakai..so kakak aku pon ajak laa aku and my adik pergi turun balik tingkat bawah tengok baju pengantin tu(saje nak cuci mata)..aku ngan adik aku pon dah semangat, dah bersiap nak melangkahkan kaki ke tingkat bawah tapi sebelum sempat nak mulakan langkah pertama, kakak aku halang dia cakap,
 "tapi kita tunggu lah abah dulu..tadi masa kita pilih-pilih baju abah tunggu je kita takkan kita taknak tunggu abah?"

yup..aku tersentap.. well benda macam ni memanglah nampak simple sangat..tapi besar maknanya sebenarnya..aku ingat lagi masa aku kecik dulu kalau mak ayah aku bawa adik beradik pergi beli baju raya, diorang sabar je melayan karenah kitorang..tapi bila turn diorang nak memilih pulak, mulut kitorang bising merungut cakap lamanya memilihlah, penatlah, bosanlah...adoiyaii anak-anak...


aku malas nak terangkan moral of the story dia apa..aku rasa korang(sesiapa yang bacalah) boleh fikir sendiri nilai murni dan pengajaran yang kita boleh ambil dari kisah aku..my intention is just to make us realized the kindness and sacrifice of our own family members that may look simple but very meaningful,actually..
heee..marilah kita saling menyayangi antara satu sama lain!! sayangilah keluarga anda dan hargailah setiap seorang daripadanya kerana mereka adalah insan yang telah Allah takdirkan untuk menjadi sebahagian daripada kita..
keluarga bahagia:)








 

Tuesday, 1 May 2012

ATRIPBEBEHTOKUALATERENGGANU

YAYAYAYA. 
selamat sudah perjalanan ala-ala backpacking aku dgn pikok.
haha. 
kami sebagai budak seni tiba-tiba rasa kagum dgn masjid-masjid di dunia.
haha. tgok replika pon boleh kagum ka ?
tpi serius kagum. cantik gila dan mula perasan nak travel seluruh dunia mcm citer hlovate. haha. contengan jalanan.


so let the picture tells



ini si budak pikok yg mengikut sayo


kami sudah sampai di arab land. anda ?


tgok ini pye budak semangat menonggeng di situ. ntoh anak sape. haha. padan muke kene marah ngan bapak kau.


me . at masjid kwangja kot ?



masjid rusia. kalau tgok sepenuhnya cantik kot !


ini pameran dia buat khat. aku mcam amaze gila tgok dorg buat cantik. huh jealous lah pulok.

time nie pikok dah balik, aku dekat rumah atuk aku berlaku tragedy. chett merosakkan mood je nak balik rumah. gila sewel kejap.

end of story  :)
ps : korang tanak pegi mano-mano kah ?