Wednesday, 9 May 2012

hewannn

oh korang !
tolong aku. haha. tolong apa ?
bg nasihat sikit camne nak jage kitten yg baru lahir
citernye camni haritu 8 mei aq kuar bandar kuantan tercinta lagi hebat. eceh.
sampai rumah dengar bunyi anak kucing mengiau. kuat gila belakang rumah, 
jadi aku biarkan dulu ingat die ade ngan mak die ke ape kan. 
dalah malam. belakang rumah pulak tu, haha. alasan lain.
jadinye lagi esok pagi pon aq pegi belakang rumah, 
tgok ade kucing sekor je tgh tergolek-golek belakang rumah nk jatuh sikit je lagi dalam longkang rumah belakang.
adoi mak die nie pon bongok letak anak kau situ buat ape ??
haha dah name kucing yedok
then aku pon pegi lah ambik kucing tu bersihkan bdn die yang penuh ngan lumut tu. 
search tenet pasal emergency milk untuk kitten ditinggalkan mak.
tpi betul ke buat camni ? campur susu pekat, air suam, telur kuning n yogurt ?
hopefully betullah.
tpi huarghhh die tanak minum.
adoilah kucing nie pommm. 
nak buat camne ??



this is it. x tahu bagi name ape. haha




p.s : inikan anak kucing orang kesian tgok tergolek dalam lumut tepi longkang nikan anak manusia . camne tu ?


end of story :')

7 comments:

  1. EOS,, belikan dy mknn dlm tin yg lmbut tu. msti dy suke. yg dlm paket pon ade jgak. dy agk lmbut n x keras. ssuai lah kot tuk dy mkn. kt kdai x silap aku ade jual susu tuk kucing. carilah. lau tanak ko tibai je susu tepung kasi dy. heheee -LOS-

    ReplyDelete
  2. haha. die tade gigi lagilah n die pye tali pusat pon tak tercabut lagi. pastu haritu aq dah try bg susu tepung, die minum pastu cirit. perghhh.
    pastu terus aq cari tenet pasal susu kucing n dpt lah resepi di atas tu.

    ReplyDelete
  3. mulianya hati EOS..hhahaha..bluekk:P
    kasihan kucing tersebut..semoga panjang laahh umur beliau..

    ReplyDelete
  4. wehh,, tolong doakan die hidup. skg nie cam tak berape sihat. adoi. bimbang nya rasa hati. btw : aq mmg BAIK. haha. doakan kucing aq tauuu. eos :)

    ReplyDelete
  5. comel ahh korang dapat bela kucing. aku harap one day aku dapat gomol dgn kucing. teringin weh nak bela tapi takde keberanian lagi :D FIN

    ReplyDelete
  6. wehh, korang die dah mati. huhuhuhuhuhuhuhu

    ReplyDelete
  7. inalillah..semoga beliau ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..amin..
    madi tabahkan hati kau..jangan meratapi pemergiannya..Allah lebih sayangkan beliau..

    yg trut bsimpati,
    -signature-

    ReplyDelete