Friday, 1 June 2012

MATRIKULASI !

SAYA SUDAH JADI PELAJAR MATRIKS SEMINGGU !
tpi not best week for me.
nanges tiap-tiap hari. HAHA. serius.
gila dulu kat maktab 5 tahun sungguh lah tidak berperasaan, kuat, tak nanges bagai tapi masuk sini seminggu dah sungguh lah emotional. 

text dgn tijid ckp : " menyampah sampai rasa nak muntah "

kol dgn nyah pon nanges. haha

aku rasa sebab antaranya 

- lepas spm duduk di rumah 6 bulan. dgn keadaan hati yang berperasaan. duduk     di rumah 6 bulan yg sangat sangat dekat ngan family tiba-tiba nak kena duduk kat asrama . hari second tu aku call my father . nanges gila terang-terangan. haha. dah pastu  beberapa hari pastu, my father text to me 

" assalamualaikum, aboh harap telah dapat atasi dan sesuaikan diri dalam alam universiti. alang kan dah biasa duduk di asrama "

dah dapat text tu terus mengalir air mata kat situ kat dewan tgh ceramah. haha malunya ngan sape ntah sebelah aku.

- then I'm thinking about, what if my family, my parent dies while I'm there. aku nak buat apa ? aku sebagai anak sulung kira tanggungjawab lah untuk jaga adik-adik. kesian kat budak kecik busuk tu. so i hope and i pray to Allah, please panjangkan umur ibu dan bapaku.amin ya robalalamin .bila fikir tentang ni je mesti nanges. k fine cry baby betul. i love them all. haha. depan2 tanak pulak ckp kan ?

- I MISS MUADZAM SHAH !

I hope I will be a strong girl .
dan good luck kepada teammate bukuhitam yg baru nak masuk universiti ye. 
kita doa sama-sama kita dpt result bagus tauuu.

aku harap kehidupan di matriks nie berubah. sebab bapak aku pon ckp baru duduk sane seminggu, belum adapt betul-betul lagi, kawan pon tak ramai
so itulah ulang ayat tadi, aku harap kehidupan ini akan menjadi salah satu kenangan best aku.

end of story sedih aku.



1 comment:

  1. EOS aku dpt rse prasaan ko... yg part abah ko text tu sdih kot.. tape2,, ank sulung kuat ! :) -LOS-

    ReplyDelete