Sunday, 5 August 2012

new arrival

assalamualaikum....

yeay dgn ini selamat dan jayanya aku menjadi mak su... haha.. x sangka kot... dan hrini sgt letih sbb aku tdo sejam je... lps iftar tu balik umah lam pkul 10.30 sampai.. then kemas rumah jap yg bsepah tu n dduk smbil on9 smpi pkul 12. 12 pagi tu bru aku mandi sbb rse x selesa kan.. then sambung on9 balik dgn chatting bersama teman teman lama smpi pkul 2,3 pagi... tibe2 bukak fb tgk abg aku post dy ade di hosp kajang. dgn sgt terkejut aku trus call abah... abah kata dy dkt hosp kajang dah. pkul 11 p.m bru btolak n smpi pkul 1.30 pagi. aku mcm waaaa ljunya abg aku bwk.. perjalanan yg slama 4 jam jd 2 jam je kot?? fuhh

aku pon ckp la 'abah nanti amik org sbb org na tgk jgak ank sedara baru tu'.. heheh..ayh aku pon yelah pasni abah amik... lps pnt on9 pkul 3 aku tdo n pkul 4 abah call ckp pasni dy na smpi da.. hah?? aku dgn gopoh gapah kemas bju sbb mst kene stay umah along... bbrapa mnit kmudian abah call ckp da kat bwh.. lps tu pkul 4 lbih smpi umah along sb dekat je sebnanye n sahur kat sana. lps sahur aku pon bwat keje skit so x tdo smpi la abg aku call kata k.wani da masuk bilik bersalin jam 6.30.. mak aku dgn segera mengerah kami bersiap tuk ke hosp.. dlm keta tu aku da tdo smpi sakit kpala kot.. aduyai rse letih giler.. sampai hosp aku rse na baring je kat krusi menunggu tu.. tgk ade je yg baring smpi dengkur2 aku rse na join je..tpi aku perempuan so kene tdo sopan sket. haha.

da tdo smpi kebas sgala kaki tangan tbe2 k.wani da klua dri bilik bersalin smbil pegang baby tu... ktorg pon ape lgi serbu la bsama sama besan ma skali, heheh.. lps tu abg aku azankan kt telinga baby tu dan serta merta aku termenangis.. uhuk. bknnye ape.. rse mcm waa abg aku da jd ayah. x sangkanya.. tengok muka kak wani time tu rse mcm sedih gila sbb muka dy sgt letih n x bermaya.. abg aku pon cium dahi k.wani sbgai tnda alhamdulillah 22 selamat.. aww so sweet.. hahaa...

ok nama dy yg sebnanya adalah  MUHAMMAD QAYED MAJDID B. NOOR HAFIZ.. :D







WELCOME TO THE WORLD BABY MAKSU YG DISAYANGI :D

3 comments:

  1. merahnya qayed..
    hihi.tahniah maksu:D
    -signature-

    ReplyDelete
  2. hik hik mata aku bergenang weh part yang abang kau azankan tu. BTW, tahniahhhhhhhhhhhhh aok. Maksu maksu maksu XD -FIN-

    ReplyDelete