Friday, 10 August 2012

what should I say ?

I really really like to be an extravaganza muslimah, don't get me wrong by the word extravaganza. but then seriously ' I WANT TO BE A GOOD, EXTRAVAGANZA TOWARD GOD MUSLIMAH "

but then, 

solat pun fikiran melayang. time terawikh, fikiran saya macam, rakaat pertama berfikir tentang objek hebat seperti pelurus kerusi dalam dewan. KEMAS kan ? pastu imam laung ' ALLAHUAKBAR ' . dan saya akan macam astaghfirullah. " melayang lagi fikiran aku " . tetapi dah sujud bagai dan kembali semula dalam kedudukan berdiri dgn tangan dikiamkan sedang imam membaca surah tambahan atau imam membaca surah dengan sedap dan mendayu-dayu saya akan mula melayang lagi . start lah cycle tersebut sampai ke witir rakaat terakhir.

aurat pun belum cukup sempurna lagi. although I am obeying most of the rules, but then , it's MOST. not all. this because I am not wearing socks or hand socks or my friend called hand guard. pandangan mata pun kekadang tak terjaga jugak bila cowok-cowok ganteng dan mampu mencairkan mata tahap lava.

sungguh menyedihkan bila terkenangkan kembali apa yang tuhan telah bagi kepada kita dan apa yang kita telah bagi kepada Dia atas tanda kesyukuran. 

sungguh, saya berharap saya dapat merubah diri ke arah kebaikan dan menjadi muslimah yg BAGUS dari segenap segi. amin :)


for yang dah tahu shut up. 
haha. delete your freakin' name before everyone else read this.   
malu



7 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. hahahahahahaha. gelak jahat ! signature kau tayah gedik reveal kan aku. hidup kekadang kena misteri jugakkkk

    ReplyDelete
  3. eh kau. tak tulis sapa pon taw la EOS!! -IR-

    ReplyDelete
  4. KUANG HAJOO EOSS!! PERLU LAHHH KAU DELETE AKU NYER COMMENT??
    haiii bengang ea kakak?? hahahha
    signature

    ReplyDelete
  5. hahahahahha nasib kau lah EOS dapat kawan mulut tempayan. hahahahahah (gelak double triple jahat)

    ReplyDelete
  6. hahahaha. k fine ~~ aku ada special tulisan eh ? haha, aku taip komputer pun korang tahu tulisan aku ke ? EOS :)

    ReplyDelete