Thursday, 27 September 2012

KERANA SEHELAI BULU MATA

Bismillahirrahmanirrahim....



Diceritakan di hari pembalasan kelak, ada seorang hamba Allah sedang diadili.

Dia dituduh bersalah kerana mensia-siakan hidupnya di dunia untuk berbuat maksiat.

Namun begitu dia berkeras membantah, "Tidak demi langit dan bumi, sungguh tidak benar. Saya tak pernah melakukan perkara itu."

"Tetapi saksi-saksi mengatakan engkau betul-betul telah menjerumuskan dirimu sendiri ke dalam dosa."

Orang itu menoleh ke kiri dan ke kanan, lalu merenung segenap penjuru ruang yang ada.

Kemudian dia pun menyanggah, "Mana saksi-saksi yang engkau maksudkan? Disini tiada sesiapa melainkan aku dan suaramu sahaja."

Jawab malaikat, "Inilah saksi-saksimu..."

Tiba-tiba mata berbicara, "Saya yang memandang."

Disusuli dengan telinga, "Saya yang mendengar perkara itu."

Hidung pun tidak ketinggalan, "Saya yang mencium."

Bibir pun mengaku dengan selambanya, "Saya yang merayu."

Lidah menambah dengan berani, "Saya yang menjilat dan menghisap."

Tangan tanpa malu meneruskan, "Saya yang meraba dan meramas."

Kaki pula menyusul, "Saya yg berjalan dan berlari semasa itu."

"Nah kalau dibiarkan kesemua anggota tubuhmu akan memberikan kesaksian tentang perbuatan aibmu." ujar malaikat.

Orang tersebut tidak dapat membuka sanggahnya lagi.

Ia berputus asa dan amat berduka kerana sebentar lagi ia akan dihumban ke dalam neraka jahannam..

Padahal ia amat berharap agar segala perbuatan jahatnya dapat diselindungi.

Tatkala dia sedang dilanda kesedihan, tiba-tiba terdengar satu suara yg amat lembut dari sehelai bulu mata berbunyi,

"Saya pun ingin mengangkat sumpah untuk menjadi saksi dalam perkara ini."

Malaikat menjawab dengan tenang, "Silakan wahai bulu mata."

"Terus terang sahaja, menjelang ajalnya pada satu malam yang hening, aku pernah dibasahi dengan juraian air mata penyesalan mengenangkan segala perbuatan keji yang telah dilakukan.

Bukankah rasulnya telah berjanji, apabila ada seorang hamba yang ingin bertaubat, walaupun sehelai bulu mata sahaja yg dibasahi dengan air mata, demikian itu diharamkan dirinya dari ancaman api neraka?

Maka, saya sehelai bulu mata, berani tampil sebagai saksi bahawa dia telah bertaubat sampai membasahi saya dengan air mata
penyesalan."

Dengan kesaksian bulu mata itu, orang tersebut dibebaskan dari neraka dan segera dihantar ke syurga:

"Lihatlah hamba Allah ini masuk syurga kerana pertolongan bulu mata."

Masya-ALLAH.

Monday, 24 September 2012

Teman Pengganti

#np Teman pengganti-black feat malique

Assalamu'alaikum WBT girlsss :D
Aku tengah dengar lagu teman pengganti
Sumpah, lagu tu sangat menusuk hati aku tak tahu kenapa
dengar je mata mesti nak bergenang
asal doe ?
Hihihihi
Kay abaikan
Tetiba aku terfikir if one day aku org yang terawal pergi antara kita semua,
korang datang eh tolong ramaikan saf solat jenazah aku nanti
Cehhhhh and hmmmmmmmm jangan lupa doakan aku
If one day laa
Kalau korang baca post ni, aku mintak maaf tau atas silap salah
hihihihi
biasa ahh hormon tetengah malam buta memang lain
TOUCHING terlebih
Takut lah nak hadapi perpisahan selamanya
Sebab dah sure orang yang pergi tu takkan kembali lagi kannnnn
Waktu tu, mesti baru nak menyesal kan
Sebab manusia hanya akan hargai sesuatu after sesuatu dah takde
MISSING
Ya Allah, tak kuat rasanya nak hadapi semua tu kot.
Malam ni hati aku sayu especially after dengar lagu ni

Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :"""""(
Mak aku pun cakap dia sayu dengar lagu ni
Aku taknak ahh dia sayuuu
So aku taknak bagi dia dengar lagu ni
Korang, aku sedih ahh
Haahahahaha
Aku takut sangat if apa yang bersarang dalam hati aku ni betul2 jadi
Nauzubillah hi minzalik T,T
AKU PELIK, SAYU, SEDIH DAN SEMAKIN PELIK PADA MALAM INI :""""D
SO NAK ABAIKAN PUN BOLEH
HMMM, ni laguuuu tu

Silalah hayati eh girlsss :"")

-FIN-



Sunday, 23 September 2012

senyum nampak gigi :B

assalamualaikum semua!! heeee :DD ok muka excited sbb tak dapat makan. sekarang ni me is in serious hunger because i can't eat anything accept for bubur and oat.
-
haha
-
the reason is because~~~~~~~~~~~~~~~~~
wooo~~~~~
~~~~~~~~~
ombak-ombak ~~~~~ k stop =='
-
i have my braces already guys!!!!
-
and it is GREEN!!
-
taraaaaa~~~
-
-
muka excited kan tayang gigi. heee :DD tapi perut ni lagi excited nak makan nasi ~~~~
-
dah dua hari aku tak makan nasi and like seriously perut aku sakit gila. kelaparan ==. adakah ini satu cara untuk kurus?? heeee. 
-
esok aku akan berangkat ke camp btn iaitu satu camp yg mmg merepek nk pupuk semangat kewarganegaraan aku konon. tak nmpak ke chua ni dah cukup patriotik dah . haha :DD
-
dan aku memikirkan camna la nk hidup kat btn tu weyyy. dengan activiti lasak bagai tu dan aku tak cukup carbohydrate. grrrr. mmg aku bawak bekal oat yg sgt banyak untuk ke camp tu. tpi mampukah perut ini tahan dengan oat saj ??? hishh. pening perut aku pikir. 
-
ok nak pack barang. wish me luck guys!!
-
:DD

Thursday, 20 September 2012

sambungan kisah madi dan ali...

okey. aku rasa kisah madi dan ali macam tajuk gay pulak sebab nama madi pon boleh jadi nama lelaki andai kata nama lelaki tersebut asmadi, ismadi, jusmadi, esmadi atau osmadi kan? kan? kan?
maka aku memutuskan untuk menukarkan nama heroin kepada dhiah..

alkisah di dewan makan tempat dhiah menuntut ilmu,
tatkala dhiah memandang ali dengan perasaan cinta yang membuak-buak, dia tidak tahu ada mata sang pemuda lain yang sedang memerhatikannya dengan rasa cemburu yang amat sangat..si pemuda tersebut tidak lain tidak bukan syaz-one, atau nama glamernya syaz, juga ligat matanya memerhatikan setiap gerak geri dhiah..cemburu menguasai dirinya bila dia ternampak mata dhiah yang penuh keberahian memandang wajah ali yang ala-ala hindustan..bukan dia tidak sedar dan tidak tahu bahawa ali berbatu-batu lebih kacak bergaya daripadanya, jika tidak masakan pula dhiah memandang ali seperti mahu menerkam ke arahnya..cuma syaz keberatan dan tidak sanggup melihat gadis yang pernah mengetuk pintu hatinya meminati jejaka lain..syaz tahu dia sudah dewasa tatkala dia terjebak dalam kisah cinta tiga segi ini..dan dia tahu dia perlu lebih matang dalam menghadapi situasi seperti ini..
syaz juga tahu dia mempunyai dua pilihan iaitu :
  1. melupakan dhiah dan mencari cinta lain ATAU,
  2. berusaha mengejar cinta dhiah
maka syaz memillih pilihan yang kedua. dia nekad pergi ke arah dhiah untuk meluahkan perasaannya.lalu dia pon menyusun langkah ke arah dhiah..saat langkahnya yang ketiga baru sahaja hendak dijejakkan ke tanah, syaz terkejut dengan apa yang telah berlaku di hadapan matanya.madi telah menerkam dan melompat dengan gaya hebat kungfu drunken master ke atas ali yang tika itu sedang beratur mengambil makanan..
syaz serta satu dewan makan yang melihat keadaan itu amat sangat terkejut. melihat ketidakstabilan dan keganasan dhiah maka syaz sedia mengundur diri..maka tiadalah orang ketiga..madi dan ali pon boleh laa bercinta dengan aman..

ps: aku taip sikit.pastu stop untuk satu tempoh yang agak lama..maka bila time nak sambung ideakk dah tadakkk..demi tak membiarkan ia terus bersawang di dalam draft maka aku pon tetap menyetelkan story ini..sekian sahaja..yang lain tolong lahh sambungg..support madi's love story!! hahahaha.

hasil karya penulisan kreatif dan inovatif malah genius dan canggih serta indah,


if i fell

salam.
i found this video on youtube, for sure.
and the melody and lyrics is kind of sweet to me..
so this is for THE BEATLES    fans..

 


Tuesday, 18 September 2012

for buku hitam crews


L.O.S

kek

assalamualaikum... yeahh hri ni sgt free.. bebas dari segala galanya. so after this aku nak tgk movie tnpa henti. bru lepas korek cd dri stor... of kosla cd hndustan. SRK tahu. haha. baru teringat hrini birthday Fatimah.. ouh hepi bday budak kecik. ahli buku hitam yg len yg da lps bday nya sory lau x wish sbb x berkesempatan na update blog. untung buat tmah sbb aku free kali ni. hhii... ok la tmah. ni kek di bawah SPECIAL buat kau... :)

aku x reti nak buat kek mcm ni. so aku bgi gmba je kat kau eh.huu



buat timah.. hope u success in everything you do. never ever give up  n wish that all your dreams come true..



L.O.S

Saturday, 15 September 2012

khas buat kalian:)

dear my dearest madi, nadlon and tashaaaa!!
berikut adalah hadiah kami buat kalian:

hadiah pertama : destinasi kami
menaiki bas

timah melawat cken














teha here!



saat bersua muka pertama kalinya








six of us

soxworld




hadiah kedua : jemput makan!



















hadiah ketiga: cuci mata time!







for our cute babies








pinggan ni hadiah spesel utk korg..jemput tatap jelah ek.











dekat wonderland


yes. we bought it!



meet kakak teha and her baby, amar

sebelum berpisah ngan teha

six of us.again!



baggies



the garden

hey mickey u're so fine

hadiah keempat: movie +(ckenyahtmahnadia - chuadahbalik) = the bourne legacy





hadiah kelima: last cuci mata











timah bought one of them


who is he?

cken dan faka
hadiah keenam : dekat MprivateH













hadiah ketujuh : souvenir untuk dibawa pulang




hadiah kelapan: on our way back


tempat duduk V.I.P

tempat duduk V.V.I.P

meet timah new botol!







pukul 3 pagi



lastly, we met cute babies..do please meet them..
happiest baby ever

cutest baby ever

sweetest baby ever

playful baby ever

sleepy baby ever

stylo baby ever

baby whatever

well,we hope the pictures told everything. and picture below is made specially for you guys


HEART <3
truthfully,
los, fin, ir animo, cikapronungu and signature....

ps: picturely post ever!