Saturday, 20 October 2012

cake batik engineer :DD

ok laa cken. sorry sangat la tak hapedatt smlm. aku penat sangat beriadah =='' lepas tu pergi makan malam ada crisis. CRISIS BESAR PUNYA!! sooo aku lupa nk pasal cake batik tu.
-
nah hadiah untuk kau. btw , we are now friends now. nothing more. aku dah fed-up ==.
-
-
barang2 dia seperti berikut. 
-satu paket kecil milo. ataupun dua senduk besar milo. ataupun sesuka hati kau la nak letak milo berapa byk.
-3/4 susu tin pekat tu
-250 g buttercup 
-1 paket biskut marie.
-ok tu je :DD
-
cara-cara nak buat dia sumpah awesome. aku pki rice cooker je nak buat. AWESOME KAN?? yess. i know *nodding head* hahaha
-
mula2 masukkan butter, milo, dan susu pekat tu dalam kualai. panaskan kuali tu dulu la sikit. jangan panas sgt. panas sikit je. lepas dah masukkan tiga bahan tu, kacau laju2 sebab taknak ketul-ketulan milo muncul. 
-
dah kacau sampai mandidih. biskut marie yang kau patahkan 4 tu kau masukkan. kacau je biskut marie tu sampai dah semua kena chocolate.
-
bila semua biskut marie dah kena chocolate tu. tutup api lepas tu tuang dalam tupperware. penyek-penyekkan bagi mampat. 
-
masukkan dalam fridge sampai keras. kalau kat inti ni tade fridge aku letakkan bekas tu dalam air water cooler je. COOL kan?? hahaha
-
tu jee. kalau tak jadi gak experiment kau tataw la ayam. aku buat ok je. hahaha. 
-
p/s : api tu jangan bukak besar sangat kot. sbb ak punya rice cooker tak panas sgt. hahaha :DD
-
ni gambar kiteorg amik smlm. nampak sedap kan. haha
-
-
hahaha. ok. the thing is the cake batik is awesome.
-
good luck cken la ya :DD
-

1 comment:

  1. chua....aku nk resepi biskut femes ames... :) -los-

    ReplyDelete