Tuesday, 30 October 2012

Di bawah lindungan Kaabah



Assalamualaikum.
Siapa dah pernah tengok cerita ni?

aku suka cerita ni. ayat-ayat yang dipakai dlam cerita ni best dan menyentuh perasaan.
korang pergilah tengok! dekat youtube ada:D
cerita ini sedih :'(

aku nak petik beberapa ayat-ayat daripada movie ni, antaranya:

"Apapun yang akan terjadi, ingatlah bahawa ketika kau tak punya siapa-siapa selain Allah, Allah itu lebih dari cukup."
 
" ....kita tak pernah sendirian, kita punya Allah"
 
dan ayat yang buat aku meleleh hingus-hingus lysozyme bagai saat Hamid di hadapan Kaabah, selepas mengucup Hajarul Aswad beliau berdoa, 

"Ya Rabbi Ya Tuhanku... Engkau Yang Maha Tahu Ya Allah. Engkau yang telah memilihkan jalan mana yang harus ku tempuh. Engkau tak pernah membiarkan diriku sendirian menempuh. Kau juga yang telah menanamkan cinta dalam jiwa ini. Kau selalu menjaga cinta ini sebagaimana kau menjaga jiwa ini. Tak ada seutaas talipun tempat aku bergantung selain tali-Mu ya Allah. Tak ada satu pun pintu akan ku ketuk selain pintu-Mu. Ya Rabbi ya Tuhanku yang Maha Pengasih dan Penyayang, di bawah lindungan Kaabah, aku serahkan cinta dan jiwa ini kembali kepada-Mu."
 
aku tak tahu macam mana nak describe cerita ni.tapi satu yang aku tahu cerita ni BEST!!
 
ps: kalau korang ingat ini karya HAMKA:) 
 
 
 
 

No comments:

Post a Comment