Friday, 12 October 2012

sambungan 4..

sungguh madi malu tatkala berhadapan dengan ali. jantungnya seakan terhenti seketika apabila melihat si penjumpa pendrive beliau ialah ali. namun jauh ke dalam hatinya dia bersyukur kerana tertinggal pendrive. mulalah fikirannya mula terdetik, " adakah ini jodoh? auwww <3 ". kepalang gembiranya madi walaupon hanya cuma memikirkan perkara sedemikian.
kawannya yang menemaninya tatkala itu, siti dan molly, pada masa yang sama sempat menjeling ke arah ali yang memang diakui cukup hensem seperti pelakon korea jang geun suk kegilaan ramai..dalam diam mereka turut menyimpan perasaan yang sama terhadap ali. juga lahir sedikit perasaan cemburu terhadap dhiah kerana bukan mereka gerangan yang tertinggal pendrive..

sedang mereka berjalan keluar daripada bangunan mereka bertemu ali, tiba-tiba hujan lebat turun. guruh berdentum-dentum dan kilat memancar-mancar. kawan-kawan madi sudah mula cuak kerana mereka jenis yang takut cuaca buruk sedemikian. ikutkan hati madi mahu diredah sahaja hujan tersebut namun bimbang juga jika badannya kuyup dan susuk tubuhnya yang seksi kelihatan..maka mereka bertiga cuma memandang ke luar melihat hujan lebat yang turun dengan harapan hujan segera berhenti..

tiba-tiba, kelibat ali muncul lagi.beliau sedang memayungkan diri beliau. tersedar akan kelibat tiga orang dara pingitan tadi, dhiah, siti dan molly, ali pon meramahkan diri menegur cewek-cewek tersebut.

"nak tumpang payung?, saya hantarkan kalian. mahu? tapi dua orang sahajalah daripada kalian saya boleh hantar dulu sebab payung ni kecik. yang sorang lagi tu kena stay dululah.hmm.. nak tumpang tak?" tanya ali

"mahu! mahu!" jawab siti dan molly bersemangat dan bersungguh..

"okay. siapa yang nak pergi dahulu?" tanya ali lagi.

tatkala dalam keadaan hujan yang lebat itu, siti dan molly mula bergaduh sesama mereka kerana mereka mahu menjadi yang terakhir dihantar oleh ali supaya dapat laa berjalan berdua-duaan dengan ali yang kacak bergaya dalam keadaan hujan lebat dan petir menyambung-nyambung. sungguh romantik!

dhiah yang pada dalam keadaan itu serabut melihat sahabatnya bergaduh ditambah pula perasaan bimbang jika terlewat masuk ke kelas kimia sekejap lagi nekad dengan keputusannya..
beliau berkata kepada ali, siti dan molly "takpelahh, aku redah jelaahhh!!" sambil kakinya berlari meninggalkan mereka bertiga dan meredah titipan hujan lebat tersebut...

tiba-tiba terasa dirinya dipayungi. rupa-rupanya ali telah mengejarnya dari belakang dan memayungi dhiah..
ali berkata kepada dhiah, "mana boleh redah, nanti basah lahh.."
auwwwwwwuuuuuuu..miaw miaww..wooof woof..grrrrr..aummm! a a aumm!

kawan-kawan dhiah tadi tanpa disedari telah ditinggalkan belakang
dhiah cair secairnya akan kegentle man ali..miaw
kini mereka pon sampai di tempat yang dituju

"terima kasih" ucap dhiah meow
"okay.no problem" ujar ali sambil tersenyum :)
"untuk pendrive tu sekali" ujar dhiah lagi..auwuuu..woof woof..oink!

ali hanya tersenyum dan berlalu pergi utuk memungut kawan-kawan dhiah pula..

ps: kisah ni kisah benar jugak cuma diubah sedikit bagi disesuaikan dengan watak dan kisah madi dan ali..hahahaha..semangat anjing aku gila aku nak sambung story kau eos..hahaha1 comment:

  1. perrgghhhh signature buat cerita pasal KERUSH sendri kot. terbaikkk !!! ALI SUWEETT. hahahhaa.. -los-

    ReplyDelete