Tuesday, 25 December 2012

lagi 5 please!!!

-
aku nk lagi 5 gmbr macam ni
-
1. nk gmbr depan.
2. jgn edit. biar aku edit.
3. cepat sikit bg kat chatbox 
-
harap maklum

Monday, 24 December 2012

imma buzy iron lady

this iron lady is now sooo busy with these unis application. =='' ok laaa. university yang aku nk masuk pon tak pilih lg. haiyoo. solat istikharah dah buat nmpak beach saja. i dont know
-
ni antara list aku nk masuk. tpi byk sgt. so korang pilih la uni mana yang korang nk aku masuk ==''
-
i have super headache now to choose my unis. pfttt ==
-
1. university of georgetown
2. university of pittsburgh
3. pennsylvania state university
4. university of iowa
5. michigan state university
6. university if texas a&m
7. university of austin, texas.
8. baylor university
-
haha. pilih la unis apa korg nk aku masuk ==//
-
IR is going insane ==''

Saturday, 22 December 2012

HARAPAN SETINGGI AWAN

disini saya ingin mengucapkan syukur Alhamdulillah terhadap result yang telah didapati untuk semester 1 dan saya juga berharap dapat mengekalkan prestasi untuk semester yang seterusnya.

okey, dah macam yb . tapi biarlah aku nak merasa jadi yb kejap. shut up. 

beberapa sebelum ini , kat matriks ade karnival jom masuk u bagai tu lah.

aku punya target perubatan lah, but then as I was hearing the syarat-syarat untuk masuk course perubatan, IT WAS HEART BREAKING ! memecahkan segala urat hati aku dan juga meranapkan harapan setinggi awan aku. (T.T) sob sob sob.

semua syarat-syarat tu nak keputusan spm. dafuq. aku slack satu je kot. mcm tak guna dpt 4 rata kat matriks. guano nie rakan-rakan ? tanak masuk u swasta sebab yuran dia pun setinggi awan jugak. iashhh, kenapa lah pihak u nie ambik jugak keputusan spm. 

kalau niat aku nak masuk matriks sebab nak baiki result aku yang perghhh sedapp untuk menonggeng tu tapi gini pulak jadinya. aiyaaakkkk. penin penin.

tapi ingat ! Allah itu maha merancang maha mengetahui. mungkin dapat or kalau tak dapat pun mungkin ada perkara yang lebih baik Allah sediakan.

end of story :)

Friday, 21 December 2012

10 things on marriage

somebody i never expected asked me this question
-
"chua, answer this question : what do you want for your marriage?"
-
ok terkedu. but i answered it. haha
-
1. husband
2. twins
3. house
4. cars
5. kitchen
6. travelling
7. food
8. skating
9. burger
10. love
-
see how simple and plain i am :DD
-
hahahahaha. ok bye ==''

Thursday, 20 December 2012

peace yaw! no harm no offense :D


it must be really real hurt for you to keep your feeling for this long.

it has been a time you were hiding it.

because you know your love is forbidden.

so you choose to remain silent.

you let it that way because you afraid that....

you afraid to face the reality

reality that people would never understand and they would never accept it.

in fact, they would never ever letting themselves to learn and try to understand you.

a song played in your mind. the lyrics were like written for you

"mirror on the wall,
here we are again,
through my rise and fall,
you've been my only friends.
you tell me that they can understand the man i am.
so why are we.......??
talking to each other again..." 

why do you favor me so much? 

you sure are a fan of mine!

im sorry.

but between us,

the relation would never go far from what we had today.

im sorry. 

i am sorry.

you never told me how you feel,

but you let me know what you feel.

its your action that reveal every single things!

i am sorry my dear.

sorry for being so dense in this matter.

and sorry for the reasons i cannot accept you feeling towards me.

sorry for not realising your feeling:'(


i am sorry fatimah:'(


Tuesday, 11 December 2012

Luahan kekecewaan :(

assalamualaikum.

dalam banyak banyak kedai makan yang ada, aku suka beli makanan dekat kedai mama.

mama ni baik hati orangnya. dia gelar diri dia "mama" dengan semua student kat sini.

makanan dia pon sedap dan murah.

dulu kedai mama ni bab-bab yang jaga bayaran ialah anak perempuan dia.

aku suka kat anak perempuan dia ni.

dah laaa cun. lepas tu kalau letak harga makanan pun murah-murah je.
bertambah-tambah laa kecunan beliau bila kasi aku harga murah-murah.

tapi,

sekarang anak perempuan dia dah tak ada. aku fikir mungkin anak dia sambung belajar kot.
dulupun dia ada mungkin sebab cuti sem.

itu apa yang aku fikir.

sekarang yang ambil alih jaga bayaran ialah orang indon orang gaji mama sekeluarga.

sedih betul aku.

dia letak harga macam aku beli satu kedai dia je.

mahal mencekik harga dia letak macam desperate nak duit sangat je.

perubahan yang berlaku di kedai mama ni buat aku kecewa sangat.

amat sangat.....

mama,

maaf andai selepas ini aku tidak setia,
kecuranganku ini bukan kemahuan ku.
tetapi kehadiran orang ketiga dari pihakmu,
seakan-akan tidak merestui hubungan yang terjalin antara kita selama ini.
andai kau tahu mengapa aku mengundur diri,
andai kau tahu mengapa aku beralih arah,
andainya kau tahu......
kekecewaanku ini akan ku bawa pergi
bersama kenangan manis yang telah tercipta antara kita.
selama ini..
wohoooo..
selama ini......
selamanya....
ohhhhhooooohhooo....

 

Saturday, 1 December 2012

dicember sudaa

assalamualaikum warahmatulla hi wa barakatuuuuu :DD
-
okay sounds excited but am not actually. really not. my finals will absolutely start this thursday. and what am i doing now? guling2 macam beruang yg hibernate time winter ni. macam la Malaysia ni ada nk winter2 bagai ni.
-
aku tak bukak satu pon buku aku lagi ni. cakap tahniah kat aku yg comel ni. cehh. macam kat maktab aku tak study last minute je. har har. nature of me. mmg la study the last call. konon2 masuk otak fresh2 lpas tu terkial2 tak belajar banyak lagi.
-
dah lamatak merepek kat blog ni. malas pon ada. tade idea pon ada. sbnrnya sekarang ni aku tgh menghadapi 'the very very tough momnets" dan apa yg aku nk buat nk clear kan otak ni adalah merepek dengan korang lama2 dan gelak2 macam pontianak hilang laki je. *kalau la boleh* sighhhhh
-
korang2. doakan je laaa family aku dan kerabat aku elok2 je. aku dah tak sanggup dah nak hadapi dia sensorang. *melalak macam biasa aku buat* huargghhhh. ok sedih gila ni ==''
-
dah dicember ni, ingat2 la. rumah di jb sedia menerima sebarang parcel. haha. kbai ==''