Tuesday, 19 February 2013

guess what?



assalamualaikum.

apa khabar kalian? harapnya baik-baik belakalah. sebulan bercuti di rumah aku rasa janggal pula nak mengadakan hubungan dengan manusia lain. lama sangat memencilkan diri kekok pula rasanya bila nak bersosial setelah kembali pulang ke tempat tanah tumpahnya ilmu aku. mungkin aku tak sesuai bergaul dengan manusia. dengan binatang selayaknya, mungkin?

dalam tempoh sebulan aku bercuti tu, macam macam perkara terjadi. aku rasa macam nak gila punya gila punya gila punya punyalahh gila jumpa korang dan bagitahu apa yang dah berlaku dalam hidup aku. (ecehhh. poyoss. apalah sangat hidup kauu)

niat aku mengupdate blog kali ini sebab nak kongsi dengan korang (bukan masalah, cuma perkongsian) tentang apa yang terjadi dan apa yang telah dilalui oleh jasad aku ni. tapi tiba-tiba perasaan malas dan rasa "macam poyo je" pula menyerbu dalam jiwa aku, lantas aku pon membantutkan niat initial aku masa aku mula-mula dok tekan butang "new post". mujurlah aku ada spare niat final selepas aku berperang dengan diri aku sendiri apabila niat-niat variable lain munculmenghasuti minda dan fikiran aku.


dan niat final aku ialah mengpublish sahaja entry kali ini walaupon aku tidak nampak di mana faedahnya jika ada antara sesiapa yang terbaca post ini. halalkan sahajalah masa korang yang terbuang kerana aku.

p/s: gambar sekadar hiasan.





Tuesday, 12 February 2013

sedihnyaaa korang :(((

assalamualaikum kawan-kawan
-
apa khabar?
-
hummmmm
-
aku tgh berduka ni
-
yelaaa
-
ramai dah dpt jawapan university
-
aku??
humm.
berita sedih je kot dapat.
-
korang-korang
-
doakan aku dapat UNIVERSITY OF WISCONSIN MADISON tu!!!!
-
aku redha je skrg tgok org post kat fb admission diorang
-
rasa terkilan of cos
-
hummmmm
-
"Ya Allah pemudahkan urusan Najwa nak masuk Wisconsin Masison untuk habiskan degree dia" 
-
aminnn 

Sunday, 3 February 2013

broga hill aku tawan

assalamualaikum :DD
-
semalam hari. pakcik zubair sangat baik hati bawak kiteorang pergi BROGA HILL.
-
yolooo. lepas kne tinggal hari tu. mogok seminggu. jadi kali ni. dia siap reserve tempat utk gua lagi. hoho. like a boss.
-
baiklahh. abaikan dia. 
-
kteorang bertolak dalam pukul 5.15 pagi. memang dengan busuk2 taik mata kat hidung pon dah tak diherankan. err.
-
let picture talks more la. 
-
kteorang sampai broga hill ni dalam pukul 6 pagi. lepas solat subuh terus berlari naik. nak kejar sunrise punya pasal. dengan tak warm up nya. sbb tu balik ni 2 hri dah lepas pon sengal2 badan. aku ngn zara dh kne infection fever dah. sakit2 tekak hingus berair bagai. -,- baru brogal hill kot. belum kota kinabalu lagi.
-

-
haaa. kan dan besar2 aku tayang muka syah ni. hoho. ni time dah atas bukit. dalam pukul 7 gitu kot. disebabkan aku dan syah beserta zara orang yang paling semangat. kita bertiga pon sampai peak ni dulu. jadi cop batu ni dan camwhore. zara tak naik batu sbb tak muat. haha
*nyah timah. korang jangan jeles ye :PPPPP
-
-
dari atas ni view dia serius cantik. SUBHANALLAH. korang boleh nampak kuala lumpur. kalau diri atas batu kat peak ni. korang boleh nampak twin tower. hebakk tuu. menara kuala lumpur pon boleh nampak.
-
-
angin tiup kuat sangat. dah tudung yg mmg harem kejadah tak pernah elok ni makin double the triple tak taw nk berlari ke mana. tgu masa nk terbang je. eh. dah terbang pon. macam superman punya cloth dah tudung tu. abaikan muka comot tak mandi kami semua. tgok awan tu. awesome kan. aku rasa terharu sangat kat atas ni tgok view dia. rasa nk nangis* hahahaha
-
-
time ni. kat tangan aku tu iphone 5. hahaha. jakon. ok la. manusia punya tuan kepada iphone tu penat sangat dan ngantuk. maka dia ditinggalkan di bawah. hahaha. padan muka. -,-, ok tu jahat. penat teman oghang main skate smpi pukul 2 pagi kot. dah ah kne drive. hoohohoo. berat tanggungjawabnya. 
-
-
ni khas untuk fin dan makcik apron ungu. hahaha. mesti korang ghindu kan mamat ni. *uwekk. muntah. hahaha. sajo je carik pasal naaa. :PPP
-
-
ni time subuh lagi. masa mula-mula nak mendaki tu still gelap. jadi semua bertorch-light bagai la. haha.  time ni sun pon tak rise-rise lagi. haha
-
-
maka inilah sun-rise yang di tunggu-tunggukan oleh manusia yang berpusu-pusu atas bukit ni. termasuk la kiteorang. *jaws opened* cantik kan. SUBHANALLAH. baik korang mengucap sekali. tiada tandingan ciptaan-NYA :DD
-

-
maka inilah expedisi pendek kiteorang. siap bawak bendera malaysia sekali tu. tak boleh blah sunggu.
-
hahaha. maka sekarang dalam bucket list aku dah kurang satu dan tambah satu
-
# 7 - hiking to broga hill
-
# 25 - pergi broga dengan bukuhitam crew!!!!
-
assalamualaikum semua. 
-
p/s : byk lagi gmbr. tpi dah malam malas upload. buboiiiii

Friday, 1 February 2013

I AM MAYBE A WEIRD PERSON

hai peeps :D
pernah tak mengalami perbuataan or perkataan then WTFUU BRAIN ? what are you doing ? brain staph ! unicorn punya otak ~~

perbuataan epic otak aku

I was walking alone in my way to go back to hostel.
masa tu macam ramai gila manusia lalu lalang. paling ramai mamat sebab aku  tengah lalu depan kawasan nak pegi asrama lelaki. 
and then, 
awkward situation happens.
ade budak laki nak lalu, aku pun nak jalan jugak.
tibe-tibe dua-dua berhenti.
mcm alah keadaan dua dua berfikiran aku-nak-kau-lalu-dulu-tapi-asal-kau-berhenti-jugak-?
tba-tiba tak pepasal aku menjerit kat situ.like " AAAAAAAAAAAAAA "
terkedu budak tu.
aku jalan sambil ketuk-ketuk kepala.
why oh why brain you did that to me?

end of story :)  I miss you guys so much