Sunday, 3 February 2013

broga hill aku tawan

assalamualaikum :DD
-
semalam hari. pakcik zubair sangat baik hati bawak kiteorang pergi BROGA HILL.
-
yolooo. lepas kne tinggal hari tu. mogok seminggu. jadi kali ni. dia siap reserve tempat utk gua lagi. hoho. like a boss.
-
baiklahh. abaikan dia. 
-
kteorang bertolak dalam pukul 5.15 pagi. memang dengan busuk2 taik mata kat hidung pon dah tak diherankan. err.
-
let picture talks more la. 
-
kteorang sampai broga hill ni dalam pukul 6 pagi. lepas solat subuh terus berlari naik. nak kejar sunrise punya pasal. dengan tak warm up nya. sbb tu balik ni 2 hri dah lepas pon sengal2 badan. aku ngn zara dh kne infection fever dah. sakit2 tekak hingus berair bagai. -,- baru brogal hill kot. belum kota kinabalu lagi.
-

-
haaa. kan dan besar2 aku tayang muka syah ni. hoho. ni time dah atas bukit. dalam pukul 7 gitu kot. disebabkan aku dan syah beserta zara orang yang paling semangat. kita bertiga pon sampai peak ni dulu. jadi cop batu ni dan camwhore. zara tak naik batu sbb tak muat. haha
*nyah timah. korang jangan jeles ye :PPPPP
-
-
dari atas ni view dia serius cantik. SUBHANALLAH. korang boleh nampak kuala lumpur. kalau diri atas batu kat peak ni. korang boleh nampak twin tower. hebakk tuu. menara kuala lumpur pon boleh nampak.
-
-
angin tiup kuat sangat. dah tudung yg mmg harem kejadah tak pernah elok ni makin double the triple tak taw nk berlari ke mana. tgu masa nk terbang je. eh. dah terbang pon. macam superman punya cloth dah tudung tu. abaikan muka comot tak mandi kami semua. tgok awan tu. awesome kan. aku rasa terharu sangat kat atas ni tgok view dia. rasa nk nangis* hahahaha
-
-
time ni. kat tangan aku tu iphone 5. hahaha. jakon. ok la. manusia punya tuan kepada iphone tu penat sangat dan ngantuk. maka dia ditinggalkan di bawah. hahaha. padan muka. -,-, ok tu jahat. penat teman oghang main skate smpi pukul 2 pagi kot. dah ah kne drive. hoohohoo. berat tanggungjawabnya. 
-
-
ni khas untuk fin dan makcik apron ungu. hahaha. mesti korang ghindu kan mamat ni. *uwekk. muntah. hahaha. sajo je carik pasal naaa. :PPP
-
-
ni time subuh lagi. masa mula-mula nak mendaki tu still gelap. jadi semua bertorch-light bagai la. haha.  time ni sun pon tak rise-rise lagi. haha
-
-
maka inilah sun-rise yang di tunggu-tunggukan oleh manusia yang berpusu-pusu atas bukit ni. termasuk la kiteorang. *jaws opened* cantik kan. SUBHANALLAH. baik korang mengucap sekali. tiada tandingan ciptaan-NYA :DD
-

-
maka inilah expedisi pendek kiteorang. siap bawak bendera malaysia sekali tu. tak boleh blah sunggu.
-
hahaha. maka sekarang dalam bucket list aku dah kurang satu dan tambah satu
-
# 7 - hiking to broga hill
-
# 25 - pergi broga dengan bukuhitam crew!!!!
-
assalamualaikum semua. 
-
p/s : byk lagi gmbr. tpi dah malam malas upload. buboiiiii

4 comments:

  1. chua bawak aku nak pergi jugak !!!!! *lau fin n cikapron tgk ni mst sengih sorg2.. PSP kan fin ?? hahahhah -los

    ReplyDelete
  2. bukan sengih lagi. dah cam hantu senyum dah. haha. jom pergi bila kau balik malaysia nanti!!!!

    ReplyDelete
  3. Jom !!!! Rse mcm semua mende aku nk buat balik nnti. :)

    ReplyDelete
  4. yeayyyy. tak sabar nk jmpe kau ayam!!!!!!

    ReplyDelete