Friday, 22 March 2013

ayam dari india :P

buat tatapan warga buku hitam dimana aku abandoned kan physic aku
-
lol
-
demi ayam yang bakal disembelih
-
padan muka hang timah 
-
aku ajak skype webcam rosak laaa
apalaaa
-
haha
-
:D
-
-

-
-
-
-
ingat tak shawl ngn teddy bear tu kalian???
-
hehehe :3

Thursday, 21 March 2013

My Baby You You'reThe Reason I Can Fly :')

Hai it has been so long since we met last year . Or maybe 2 years ago . Been missing le girls like crazy . And how I wish we can still talking , laughing , condemning each others like siblings , sleeping in one small cube of room , sharing the same pillow , smiling and stalking our baby fishes at DS , eating after Maghrib like we're the one who rule the world , walking together for an outing , sharing laughter and sadness , fighting to understand each other better , you guys are like a wing that lifts me up when I'm about to fall .  How I wish we're still there . 

Here are some short notes why do I love you guys :
1. You guys are rocks as RAMLI SARIP . 
2. You guys are cool . Uh , I can said you guys are my boyfriends .
3. I can talk things randomly .
4. I can scream out loud .
5. I didn't afraid to even drown in the ocean if it is with you guys .
6. Najwa can sew and cook better than a chef .
7. Nadia is the my boyish girlfriend *lelaki jambu
8. Nyah will always be my PONDAN girlfriend .
7. Tasha , I miss you BUJEI . Not you but your stomach
8. Nadlon , Lazy Japanese Pwincesssss .
9. Madi , the sekeleh one and my partner in CSI Kuantan .
10. How I wish I'm at home eating AYAMAS nuggets with ciken .


11. I LOVE YOU GIRLS :*












 
Pray for my final le girls .Have faith in Allah. May Allah bless all of us and grant us Jannah. 

Do's
1. Pray at the time
2. Do read Quran and understand the meanings
3. Read al-Mathurat in morning and after Asar
4. Zikrullah
5. Cover our aurah le girls
6. Let us attain Jannah together



 Hugs and kisses , CikApronungu :*

Thursday, 14 March 2013

mind fuck!.

korang. harini post tak berapa baik. aku nk luahkan segala benda aku tgh pikir. segala benda dalam otak ni. tak taw dah nak cerita kat sesiapa lagi. nasib baik kehidupan aku dekat inti ni lagi berapa bulan je lagi. or should i say. satu bulan je lagi. next sem. ada short sem dan aku kena amik mpw sbb aku tak amik lagi. dan aku plan nak duduk off campus je. nak isolate dari semua orang. especially bullshits here
-
semalam aku kena ambush. mmg benda tu akan ubah macam mana aku treat orang lepas ni. aku dilabel perempuan ketiga. yang cuba interupt love story datuk dan datin. diorang jugak cakap aku ni sebenarnya orang gaji yang cuba goda datuk dan menjadi perempuan simpanan datuk dibelakang datin. WHAT THE FUCK!!!!!!
-
ok. datuk dan datin tu adalah pasangan kawan baik di inti. tapi takkan la bullshit sangat aku nak rampas kawan baik kau. memang lepas ni aku berjanji aku keep distance dari datuk tu. tak hadap la wa dengan datuk tu. baik goda ayah aku yang memang datuk tu!!! ada la faedah sikit. mana taw dapat iphone baru ke. 
-
lepas tu pagi tadi dengan serabainya datuk tu tanya " kau suka aku ke? sebab lain macam sikit je sekarang ni" ni memang kena WHAT THE FUCK besar-besar dari aku ni.
-
sumpah la makin aku tawar hati nak duduk inti ni. hadap manusia-manusia perasan petala ke seratus. haihhh. lepas tu aku cakap
"TAK. kenapa? lain apa?"
-
dia balas. "dari pandangan orang lain. potensi tu ada"
-
MY GOD!!!! siapakah orang-orang tu? yang korang usha aku tu pehal? jadi paparazzi tak bergaji nampak. apa nye yang lain? shoot on my face la gila? aku rasa aku layan kau dengan perangai aku yang tak matang dan selamba badak buat apa aku suka je. tu lagi la menunjukkan betapa aku takda perasaan kat datuk-perasan tu.
-
mari sini wa cakap something. clarify things first. bagi kawan-kawan yang pernah tengok macam mana aku pernah suka kat gajah dulu. mcm mana aku layan gajah? aku nak tengok dia pon tak boleh. malu terlampau sampai boleh memalukan diri sendiri lagi. cakap lagi laaa. tak pernah. text kat fon pon perlu keberanian kalah gunung everest. walaupun sekarang letak gajah depan aku pon aku tade rasa apa-apa dah. haihhh.  tapi dengan-datuk-perasan ni. takda perasaan malu lansong. aku gelak cam pontianak depan dia. mencarut suka hati aku. cakap apa aku nak. buat apa aku nak macam dunia ni aku yang punya. 
-
rasa nak bagi PELEMPANG satu taw tak!!!!!!!
-
jadi lepas ni. bagi orang-orang yang usha aku tu. cipta rumors cam bodo ni. aku tak taw korang jeles ke? apa-apa yang korang nak la. suka hati la. kalau tak puas hati baik cakap depan-depan. aku perlukan hidup yang tenang di inti bagi last-last moment. entah bila aku pernah dapat peace kat inti ni. dari mula masuk sampai dah nak habis ni pon tak dapat-dapat lagi
-
i will keep distance from that datuk-perasan tu. jadi datin tayah nak tergugat sangat kalau aku ni lawa lagi dari kau ke. apa-apa laaa. sebab aku dah tak hadap ngan datuk kau tu. dan aku makin meluat dengan semua orang di inti ni. tahniah kerana buat aku demikian. i just can't wait to get out of this world HELL!!
-
dan aku dah tawar hati nak suka sesiapa. AND I HAVE BECOME MORE HEARTLESS. dan sekarang aku rasa nak tarik je jantan mana-mana jadi boyfriend aku ke laki aku lpas tu bawak depan mata pasangan datuk datin perasan tu. dan paparazzi cam sial tu dan cakap. i have a better man. cisss. macam la aku ni tak laku sangat. 
-
#moodmenulisdalamkemarahan

Sunday, 10 March 2013

inomood

assalamualikum rakan-rakan
-
hummm. tgok tajuk tu mmg aku tade mood sepanjang harini
-
aku masih menanti uni ni
roomate aku dah dpt 3 admissions dah
aku??
-
satu pon tade.
-
tataw la nk happy ke sedih
-
most of aku sedih laaaa
siapa tak sedih kan
-
YA ALLAH, Im begging here
-
i have no more tears to said that 
i almost loss my hope
-
all of my hope to states.
-
NO WAYYY!!!
-
you must stay strong!!!
-
insyaAllah ada la rezeki tu
-
pray for me friends :)
-
sekarang kerja aku bukak tutup yahoo tu tgok ada email ke atak -_-
=
sampai abang long pon speechless nk layan keanak2an aku ni
-
duhhhh

Friday, 8 March 2013

RESULT

assalamualaikum u olls.. hahah.. hrini sgt gembira sbb esk dah sabtu ! weeehhhuuu..sebnanya aku bsn sbb semua housemate pergi meniggalkanku di umah sensorg mlm2 ni weh! mcm ni lah bila dah xde duit. jimat sndri2.hoho #inisemuapoyo

entry RESULT nampak mcm gempak je an.hahah.hrini result final year 1 tuk bdak2 jpa semua dah klua. 10 org distinction ! perghhh gila hebat.. major bdak2 cina tpi still ade melayu ok. *bangga* .aku nak pass ni pon merangkak lagi kot.hmm. dpt byg dah muka sorg2 mst bahagia cuti lme. sah Elements, ice n spice, beijing bites, segala kedai makan yg halal kt sni diorg kongker. yelah meraikan kegemilangan..kalau aku mst mcm tu.hahah. x taw nk ckp mcm mne perasaan tu..pass pon dah kira alhamdulillah :)

so memandangkan RESULT gempak mesti suma pikir 'sah budak ni skema stdy siang malam' x pon kalau x percaya 'alah dy lahir2 dah dikurnia genius x kira lah tdo ke terbaring tgh2 kls dpn lecturer pon x heran'.. tpi sebenarnya semua tu dtg dari Allah..hoho.. so mlm ni nak share sikit ape yg akak2 selalu pesan kat kitorg time2 nak dekat exm..almaklumlah exm adalah saat yg semua org sgt STRESS..sape x stress tu x normal. *serius*

SURAH 8 : 17




k surah kt ats ni peristiwa time Perang Badar. byk sgt kisah yg dpt kongsi dri perang badar. antaranya nilah..kalau ikutkan umat Islam yg berperang time tu sikit sgt nak berbanding dgn musuh..perang ni jgak secara tiba2 n x dirancang.. kalau ikut logik akal Islam xkn menang.yelah senjata diorg hanya pelepah2 tamar n msuh pulak pedang segala.. tapi dgn IZIN Allah diorg menang.. sbb Allah hntar malaikat utk bantu diorg.. selesai je berperang sahabat2 serta pengikut Rasulullah semua rasa mcm 'pergh td aku baling pasir je kot tpi musuh trus kalah', 'hebat jugak kita en pakai pelepah tamar je pon tpi boleh menang', 'x sangka kita x prepare ape2 pon boleh menang' disebabkan tu Allah turunkan ayt ni sebagai PERINGATAN

so samalah mcm situasi kita sbgi student skrg..dah usaha mcm mne pon x kisah lah kalau usaha tu sikit ke byk ke kalau Allah nak bagi kita berjaya Dia tetap akn bagi.kdg2 kita x tahu dgn kejayaan tu sebenarnya nikmat ke musibah? boleh jd musibah kalau kita bangga dgn ckp 'x sia2 aku stay up selama ni', 'x sia2 aku BACA PART tu semalam' k npk x hruf besa kat situ sbb mmg slalu terjadi pon termasuk aku.hahaha. sebenarnya x boleh taw ckp mcm tu. kalau Allah x gerakkan tgn kita. kalau Allah x gerakkan hati kita utk BACA PART tu kita mmg xkn baca ! jd x payah bangga lah kalau dpt jawab mcm mne skali pon sbb kalau Allah nak bantu kita Dia akn tlg kita dlm byk cara.

k ni kisah yg aku sndri alami... time final sem 1 lepas.. nak cakapnye soalan spot yg sbijik mmg xde salah..direct pye spot mmg gila lah ! x taw mcm mne nk ckp..sape stdy mmg konfem boleh jawab ! serius wa x tipu..alhamdulillah kami satu rumah stdy soalan tu. tpi ade je cuai skit2 padahal spot sbijik ! ahaa.. sebnanya kitorg dpt spot dari lecturer sdri ! dy msej la apa yg kitorg perlu stdy.pada awlnye kitorg xnk stdy pon sbb dah byk sgt spot org post dkt FB. x larat nak baca wei ! serius bkn SIKIT..pastu lps exm rmai jgak la komen 'sebiji kot ! menyesal x baca' see now??

then aku pon berfikir.. sebenarnya ni semua pertolongan dri Allah.. kalau Allah x gerakkan hti lecturer nak bantu kitorg mmg xkn dpt pye soalan spot.nak ckpnye kat sni lectuer tu hanya sebagai medium je utk Allah bntu kami. so setelah dpt msej tu kitorg post la kat grup.sapa yg baca post tu n stdy in shaa Allah klua hall boleh senyum lebar woi !! hahah.. kalau nk ikutkan kalau xde spot tu aku pon x taw aku merapu ape time exm..major dy kene lukis.igt aku hafal ke segment2 yg byk gila.nak lukis satu hal nak hafal lgi satu hal. so spot ni agak membantu. igt bantuan tu semua dari Allah..

nak cakapnye kat sni..risau mcm mne skalipon back to Allah..kita dah usaha so bulatkan KEBERGANTUNGAN hanya kepadaNya.. jgn sesekali ckp 'aku stdy skit je kot mst x dpt jwb' kalau ckp mcm ni sah2 korg x bergantung pon kat Allah sebabnye jelas2 korg bergantung pada USAHA sndri.. so hati2 lah rakan rakanku semua.. usaha then bergantung kepada Allah itu lebih baik dari bergantung kepada usaha sndri.. takdir2 jugak usaha n tawakal jgn lupa :)

#justsharing :)

los








Tuesday, 5 March 2013

SPM #1

Assalamualaikum.

usai sudah aku menelaah pelajaran, aku pon mengambil keputusan untuk menyambung bacaan picisanku. aku sempat memerhati gelagat rakan-rakan sebilik aku. mereka semua sedang lalai dan leka dengan aktiviti masing-masing. dalam banyak aktiviti-aktiviti yang dijalankan oleh mereka ada seorang di antara mereka yang aktivitinya menarik perhatian aku. beliau sedang menganalisis dan meneliti gambar-gambar kenangannya sewaktu di alma maternya dahulu. beliau tersengih seorang diri melihat gambar-gambar tersebut. ini membuatkan aku terpanggil untuk membuka album sewaktu aku masih di alam persekolahan. Sambil lagu nyanyian Soko, "I will never love you more" dimainkan, aku mengimbau kembali kenangan-kenangan yang telah terukir suatu ketika dahulu saat sahaja skrin aku memaparkan satu demi satu gambar-gambar beku tersebut.

arghhh, aku penat berbahasa begini!!

masihkah kau ingat peristiwa ini?








hahahaha. sakai dohh gambar ni.
baiklah. cukuplah sampai di sini sahaja hari ini. kalau cerita banyak-banyak nanti tidak ada pula yang mahu aku ceritakan.

p/s: aku tahu 'life must go on and never look back' tapi sukahati akulah nak cakap pasal benda yang dah berlalu.

Monday, 4 March 2013

misteri stokin :O

-
haaa. 
siapakh yg punya??
-
adakah santa memberi hadiah stokin
-
pada awal bulan mac ni??
-
klu nk bg iphone 5 boleh la
ni bagi stokin
apa punya santa la 
-____-
-
*punah harapan nk iphone 5*
-
dan iniiii
|
|
|

koleksi buku yg harus aku baca. 
-
:)
assalamualaikum 

Saturday, 2 March 2013

meraban reban

-
okay tataw nk update apa
-
jadi lihatlaaaah gambar experiment success aku ni
-
dari color black bertukar ke color turqoise ni.
dan tak pasal2 aku amik gambar ni 
adalah
sebab color dia cantik.
-
hehe
-
sila iakan apa aku ckp
-
at least tataplaaa wajah jar ni 
dari habuk-habuk dalam blog ni
-
serius den tak sanggup nk tiup laptop ni cm orang bodo
-
kah kah kah
-
nnti aku upload gambar buku aku beli
-
lepas dapat cable tu. 
-
peace yawww people
-
p/s : and i still don't get my admission
-
everybody
-
please #PrayForNajwa
-
:)
-
assalamualaikum